Menu Premium

GeForce Now verliest 2K Games terwijl Epic Games extra steun betuigt

Reilly 07/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na het verliezen van de games van Activision en Bethesda, verliest GeForce Now nu ook games van 2K Games. Tegelijkertijd betuigt Tim Sweeney, oprichter en CEO van Epic Games, juist zijn steun uit aan de streaming dienst.

 

2K Games weg bij GeForce Now

Onder 2K Games vallen studio’s als Hangar 13 (Mafia 3) en Firaxis Games (Civilization, Xcom). Daarnaast is het bedrijf ook de uitgever van de BioShock games en, uiteraard, de Borderlands games. Deze games zullen vanaf nu dus niet meer te streamen zijn met de streaming-dienst van Nvidia.

Details over het vertrek van 2K Games zijn niet bekend, maar Nvidia zegt dat ze in overleg zijn met 2K Games om de uitgever in een later stadium toch weer terug te krijgen. “We are working with 2K Games to re-enable their games in the future.”.

Epic Games <3 Geforce Now

GeForce Now kreeg ook goed nieuws – met dank aan Tim Sweeney. Sweeney is de oprichter en CEO van Epic Games. Het bedrijf achter Fortnite en de Unreal Engine lanceerde een tijdje geleden de Epic Games Store. Deze onderneming heeft zeker op veel kritiek kunnen rekenen, maar GeForce Now gebruikers zullen na vandaag het bedrijf waarschijnlijk een warm hart toedragen. Sweeney heeft namelijk via Twitter laten weten dat zijn bedrijf pal achter de dienst staat.


Op dit moment zijn veruit de meeste games op de Epic Games Store niet speelbaar op GeForce Now, maar Sweeney belooft te werken aan een betere integratie. Wel zal de keuze om mee te doen aan GeForce Now nog steeds bij de ontwikkelaar of uitgever blijven liggen.


Tim Sweeney is al jaren een uitgesproken tegenstander van de – volgens hem – hoge “sales tax” die distributeurs als Steam, Apple en Google vragen. Meestal ligt het percentage die zulke partijen vragen rond de 30%. GeForce Now daarentegen kost de uitgever helemaal niets. De dienst kan daarom op de steun van de beste man rekenen.


Daarnaast verwacht hij in de nabije toekomst ook nog wel flinke ruzie tussen Apple en Google. Diensten als GeForce Now en Google Stadia zijn op dit moment namelijk niet toegestaan in de iOS Store. In de Play Store van Android (Google) zijn concurerende diensten als GeForce Now en Microsoft’s xCloud wel toegestaan. Tim Sweeney verwacht dat dat in de toekomst niet meer het geval zal zijn.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch