Menu Premium
Loading...

Epic Games Store versus Steam: Wie wint de strijd om de PC gamer?

11/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

In de linkerhoek staat de new kid on the block, namelijk de Epic Games Store! In de rechterhoek staat veteraan Steam. Wij gaat dit epische gevecht winnen? Koos, JJ en Steven zijn de scheidsrechter en proberen deze titanen in een eerlijk gevecht tegen elkaar te laten strijden. Wie komt er als gedoodverfde winnaar uit de bus? Ga gauw kijken! Steven,Koos en JJ zitten namelijk voor je klaar achter de laptop, en gaan dit gevecht eens streng begeleiden.

Gaat Epic Games Store voor de knock-out met exclusives?

De Epic Games Store is dan wel de nieuwkomer, maar geeft gelijk een high-kick door met veel (grote) games een exclusieve deal te sluiten. Want ja, zijn games niet gewoon het allerbelangrijkste? Steven pakt de laptop erbij en laat je zien hoe de lay-out van de digitale spellen winkels eruit zien. Wel missen er nog behoorlijk veel features in de Epic Games Store. De filosofie achter de store is anders dan dat dat bij Steam is.

Wint Steam het gevecht op ervaring en doordat het opkomt voor de gamers

Steam lijkt vooral op te komen voor de gamers. De Epic Games Store lijkt vooral de kant van de uitgevers goed te vertegenwoordigen. Wat is er belangrijk? En vinden wij als gamers niet dat Steam het veel beter doet? Maar de industrie is natuurlijk een grote speler die veel kan bepalen door het geld. Is de consument de grote verliezer wanneer de Epic Games Store de grootste wordt?

And the winner is…

Dat ga ik hier natuurlijk niet prijs geven, ga gauw de video kijken en schreeuw je favoriet naar de overwinning. Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon iets typen? Doe dat dan in de comments. Laat hier ook weten wie jij als winnaar van dit gevecht ziet. Discussie mag natuurlijk ook in diezelfde comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch