Menu Premium

Binnenkort kun je Apex Legends ook op je mobiele telefoon gaan spelen

JeffreyHage 20/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we denken aan het Battle Royal-genre dan zijn er een paar titels die snel bij ons in de gedachte springen: Warzone, PUBG, Fortnite en Apex Legends. Hoewel al deze games hun debuut maakten op PC of console, zijn de eerste drie titels ook naar de mobiele markt gekomen. PUBG en Fortnite zijn gewoon te downloaden op de mobiel en heeft Call of Duty Mobile is een monster hit in vooral Azië. Logisch dus dat ook Apex Legends nu zijn opwachting maakt op de telefoon.

Er zijn wat verschillen tussen de ‘gewone’ en de mobiele versie

De mobiele versie van Apex Legends lijkt in eerste instantie op de PC- en console versie, maar is natuurlijk volledig geoptimaliseerd voor de mobiel. Dat betekent dat mobiele spelers alleen maar kunnen spelen tegen andere mobiele spelers. Uniek is de versie van de Battle Pass en eigen cosmetische items. Hoewel het dus niet mogelijk is om met vrienden op de PC of console te spelen, lijkt Respawn wel unieke content te leveren aan deze groep gamers. De grootste vraag is of de game straks soepel draait op de mobiel, want de Switch-versie was niet best.

Wanneer kunnen we aan de slag met Apex Legends Mobile?

Hoewel er nog geen officiële datum bekend is gemaakt voor wanneer we aan de slag kunnen met Apex Legends op mobiel, lijkt het wachten niet heel lang te gaan duren. EA heeft de eerste beta testen namelijk al bekend gemaakt. Android eigenaren in de Filipijnen en India kunnen binnenkort al met het spel aan de gang. Daarna wordt de beta ook uitgebreid worden naar iOS en andere regio’s over de wereld. Hiermee laat EA ook zien dat de focus bij dit soort mobiele versies van Battle Royale vooral op Azië gericht is. Eventuele nieuwe spelers in het Westen zijn prettige bijvangst.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch