Menu Premium
Loading...

Rumoer rondom Activision: vastgelegd patent valt niet in goede aarde

Google Plus Jan Johan Belderok
Kevin van Wonderen Blammo Gamekings
Google Plus Kevin van Wonderen
19/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De week nadert zijn einde maar ook op deze donderdagmiddag blijven we keihard doorknallen met content. Ditmaal zijn Kevin en JJ de studio ingedoken voor een kort nieuwsitem. De commotie rondom microtransacties en loot boxes kent bij deze een nieuw hoofdstuk. Activision zou een patent hebben vastgelegd waar behoorlijk wat rumoer door is ontstaan. Het patent zou ontwikkelaars van Activision-games de mogelijkheid geven spelers zonder DLC in te delen tegen spelers mét DLC. Volgens velen dient dit om gamers ‘jaloers’ te maken. Op deze manier hoopt de uitgever mensen er toe te zetten dat ze eerder hun portemonnee te trekken. Check wat Kevin en JJ te zeggen hebben over deze kwestie: Check nu ‘Rumoer rondom Activision: vastgelegd patent valt niet in goede aarde!’

Een valse streek van Activision?

Deze week staat bol van het nieuws omtrent microtransacties in games. Met de release van Middle-earth: Shadow of War ontstond er een hoop commotie omtrent de volgens velen te nadrukkelijke aanwezigheid van loot boxes. Ook hier hebben we een kort nieuwsitem over gemaakt op Gamekings.tv. Verder is er vanochtend een toffe Premiumdiscussie op de website verschenen waarin Boris, Kevin en JJ duidelijk zijn over de huidige gang van zaken omtrent microtransacties in games. JJ kan het als journalistiek brein van de redactie niet laten ook dit nieuwsfeit te benutten voor een nieuwsitem. Verder legt Kevin de situatie haarfijn uit. Naar goed gebruik zijn beide heren niet te beroerd om hun mening duidelijk te laten gelden. Zonder al te veel te verklappen: de Gamekings zijn weinig lovend over de rol van Activision in het geheel.

Wat is jullie mening over deze kleine kwestie? Kunnen jullie je vinden in de harde woorden van Kevin en JJ? Laat je horen in de comments en check nu ‘Rumoer rondom Activision: vastgelegd patent valt niet in goede aarde!’

 

Loading...
 • SealClubber

  Ik koop al lang geen Activision games meer, maar zolang mensen het blijven kopen komen ze er mee weg en werkt het dus…

  Activision is een bedrijf, geen cliniclown.

  • VIChiefIV

   Je bedoelt dat ze nog enger zijn dan Cliniclowns? Of nog meer op geld belust? 😛

 • Nexxje

  My God , wat een patent…. Wel goed dat het ingediend is , anders zouden we het nooit geweten hebben . Geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen.
  Als het uitkomt dat dit in een game zit , zoals jullie zeggen dat twee bedrijven het al ontkent hebben , dan is de beer los. Dan is het oorlog tussen consument / gamer en uitgever.

 • Davyjones

  Of het patent wel of niet wordt gebruikt maakt niet uit voor mij. Puur het feit dat je zo iets verzint is al misselijkmakend. Daarbij; ook al ontkennen ze dat ze het gebruiken, wie gelooft er nog een ”AAA” ontwikkelaar op hun woord?

 • Bloempjes

  Ze zouden er inmiddels een Black mirror episode van kunnen maken.

  Dat gevoel van dit matchmaking systeem had ik al bij Hearthstone. Ik kom constant tegen tegenstanders met bepaalde kaarten, vervolgens koop ik ook eens een quest uitbreiding met bijbehorende kaarten en vervolgens zie ik de tegenstanders die kaarten niet meer gebruiken.. Het zal misschien eerder een kwestie van overpowerde kaarten en nerfs zijn, maar mijn match geschiedenis was 1 a 2 potjes om en om winnen of verliezen. Matchmaking op zich is al ingewikkeld genoeg met skill, toxicity en nu ook nog betaalde content.

  • Kid MMXV

   Black Mirror S01E02 gaat hier deels over.

  • Botjenr1

   Staat toevallig net een aflevering op pauze voor m’n neus.

 • VIChiefIV

  Vooropgesteld dat dit inderdaad waar is en geen hoax blijkt te zijn is er maar één straf die wij als consument kunnen uitdelen: Geen Activision games meer kopen.

 • VritteKloat

  Als gamer voel je toch ook dat je dan voor de gek wordt gehouden. Met als gevolg dat je gewoon helemaal klaar bent met het product. Erg zonde van de liefde die de ontwikkelaars in de game hebben gestoken. Als de trend zo doorzet komen uitgevers zichzelf (hopelijk) nog wel tegen.

 • KatchPhraze

  Ik begrijp nooit echt waarom mensen hier verbaasd over zijn.

 • Ikke

  Denk eerder dat veel minder mensen die games gaan kopen. Je kan mensen niet dwingen dingen te kopen. Dat t erin zit oke maar niet dat je er voordeel bij hebt. Dan worden ze keihard gebash let maar eens op hoe snel ze hiervan af gaan stappen… Overigens zegt een patent nog niets an sich… Wil nog niet zeggen dat ze dit gaan doorvoeren….

 • Ellie

  Ik vraag me af of dit niet al een keer is getest of in Destiny of COD gebruikt gaat worden. Ze zeggen van niet maar ik geloof het toch niet helemaal. Vraag me af hoe je erachter kan komen of het geïmplementeerd is

  • Lunalicrichard

   Ik denk door in de code te kijken , kun je het vinden . Maar ze zullen het je zeker niet makkelijk maken …..

 • Henkjan Greeters

  Is dit niet simpelweg een inherent probleem van beursgenoteerde bedrijven? De enige harde waarde die dat soort bedrijven hebben is het verdienen van geld. De mensen in zo’n bedrijf worden min of meer gedwongen om alle andere waarden aan de kant te zetten, wat er voor zorgt dat dit soort bedrijven functioneren als quasi-sociopaten. en tja, ze willen geld verdienen, en helaas is dit inderdaad een goede manier om geld te verdienen. Als mensen nu gewoon Activision games blijven kopen, dan zal er ook weinig gaan veranderen.

  Ik vind het echt diep triest hoe ze zo’n leuke hobby hebben weten om te zetten tot psychologische oorlogsvoering.

  • Roland Schenk

   Ik zie dit ook als een symptoom van de tijd waarin wij level. Kapitalisme is in overdrive gegaan en het is zeker niet beperkt tot de game industrie.

   Zo is er deze week in mijn Youtube feed een filmpje van Vox verschenen die over de farmaceutische industrie die express de verpakkingen aanpast waardoor er te grote hoeveelheden worden afgenomen.
   https://youtu.be/TVTnwSAFNsQ

   Nog een andere, Adam ruins everything over belasting in Amerika. Een Amerikaans probleem, maar vergeet niet dat er onlangs is gebleken dat de EU een onderzoek over de schade van illegaal downloaden heeft achtergehouden door de invloed van de lobby van grote media corporaties omdat het toch blijkt dat alleen grote films die in de bioscoop draaien schade lijden, maar andere media juist niet.
   https://youtu.be/vGVK4ibMI-Y

   • Henkjan Greeters

    Tevens een van de redenen dat marktwerking in de zorg geen goed idee is. Ook het behandelen van ziektes is meer winstgevend dan het voorkomen en genezen ervan.
    In Amerika is de marktwerking echter heilig verklaard, waar dat hier gelukkig net iets anders ligt — al lijkt daar de laatste paar jaar helaas ook verandering in te komen.

    Inderdaad grotendeels de zelfde onderliggen oorzaak, maar toch net een ander onderwerp.

   • Rick James Sanchez

    Adam Ruins Everything is geweldig.

  • Henkjan Greeters

   Als toevoeging:
   Feitelijk zijn bedrijven hier al heel lang mee bezig — wat wederom aanhaakt bij de discussie rond lootboxes, dlc enz.

   Ik denk dat weinig mensen een inherente hekel hebben aan dlc, lootboxes, season passes en vergelijkbare praktijken — al zijn lootboxes wellicht een uitzondering op deze regel. Het probleem is dat ze de standaard ervaring veranderen, om zo meer te kunnen verkopen. Ofwel: de psychologische oorlogsvoering.
   Maak je RPG met een levelprogressie die past bij bij de content, en verkoop je daarbij ook nog eens coins om meer experience te verdienen? Prima, geen probleem mee. Het probleem ontstaat zodra ze de levelprogressie aanpassen zodat je bij gewoon spelen niet mee kan komen, wat er PSYCHOLOGISCH voor zorgt (bijv) zo’n exp boosters gaat kopen. En zo kan iedereen vast wel z’n eigen voorbeeld bedenken.

   Daarnaast komt bij lootboxes nog het extra probleem dat het ook een verslavende werking heeft. Kortom ze bestoken je met psychologische oorlogsvoering, om je verslaafd te krijgen aan hun product.

   Kortom ze zijn al tijden met dit soort praktijken bezig. Maar zoals in de video al wordt aangehaald: waar ligt de grens? Wanneer wordt het mensen echt te veel?
   Hoe meer de mensheid kennis vergaard over de werking van het menselijke brein, hoe erger, grootser en geniepiger dit soort praktijken zullen worden.

 • allert bakker

  Kleine voorspelling? We gaan weer illigaal de game downloaden. Studios gaan weer zeuren dat het onze schuld is. En niet denkend dat ze zelf de aanstichters zijn. Gaan ze weer kwaliteit leveren. En geven we weer vertrouwen om het toch te kopen. Gaan hun weer manieren bedenken om weer meer te verdienen. En zo is de cirkel weer rond. Zolang directie en klanten nooit met elkaar communiceren zal het altijd zo blijven.

 • Turfschipper

  ‘Vroeger’ had je game makers die echt trots op hun game waren. Een eigen stijl, of innovatieve zooi. En bij veel games proefde je dat de game met liefde was gemaakt.

  Nu lijken games wel een soort pay wall platform. Games zijn niet af, zitten vol bugs, content is onderhand nog een tiende van wat het ooit was, voor hogere prijzen. En nog is het niet genoeg. Betaalde DLC, season passes, micro transacties totdat ze je neus uit komen. Je word continu voorgelogen , voor de gek gehouden en mooie verhalen worden zelden waargemaakt.

  Je kan nu amper nog een game opstarten zonder binnen no time betaalde content aangeboden te krijgen.

  Erger nog, games worden om dit systeem heen gebouwd. Je bent nu eigenlijk alleen maar bezig met upgraden, ranken, levellen, uitbreiden etc etc.

  Geen ene reet meer aan! De vetste games worden kapot gemaakt door deze geld zuigerij. Ik doe er niet aan mee. Full priced games will ik gewoon door fanatiek te spelen alle content beschikbaar hebben. En niet dat dat alleen kan als je een shitload aan geld en of heel veel geluk hebt. Bull shit!

  • Na U clausule

   Zeur niet zo. Die games waar jij zo naar verlangt zijn er nog steeds.

  • Mohamed Moesa Abdulkadir

   Valt toch wel mee. Ik bedoel Maffia 3 voor nog geen twee tientjes bij Game Mania, Infinity Warfare 17,95 en Fallout 4 voor 15 euro. Games zijn fucking goedkoop vergeleken met vroeger ik lach mij echt kapot. en op PSN hebben ze vaak ook leuke bundels of kortingen eens in de zoveel tijd. Je moet gewoon geen game kopen voor 60 euro maar lekker een halfjaar wachten. Uiteindelijk wint de klant altijd

 • Kingjames

  Het patent is aangevraagd. Zit het ook in de recente games van activision?

 • Turfschipper

  Vind het trouwens heel naïef om te denken dat dit nog niet gebeurt JJ. Dat spelers die wel/niet kopen tegen elkaar zetten.

  Je speelt FIFA toch? Is zo vals als de neten. Natuurlijk spelen ze aan alle kanten vals om maar zo veel mogelijk te verkopen. Die bedrijven worden niet voor niks gehaat.

 • TheOne

  De volgende stap zal denk ik zijn, het compleet en zeer nauwkeurig psychologisch profileren van computergame spelers op basis van 25+ uur online spelgedrag en bepaalde testen in gamevorm op tactische plaatsen in het spel. Deze gegevens kunnen vervolgens op de vrije markt worden doorverkocht aan bedrijven om te kijken of je de juiste persoonlijkheid hebt voor een lening, bepaalde school, deelname aan het leger, een baan, etc. En dit zou nog wel eens lucratiever kunnen zijn dan de de computergame verkoop zelf ..

  Welcome in the brave new world, waar de werkelijkheid op een hoop plaatsen fictie aan het inhalen is 🙂

  PS: Wat me in dit kader wel interesseert is wie juridisch gezien eigenaar is van je “spelgedrag”. En of een derde partij dat zomaar mag bekijken om daar voordeel uit te halen. Afgaande op hoe google je zoektermen gebruikt zal wel ergens in de voorwaarden staan dat zo iets mag. Maar toch zal er ergens ook een privacy grens liggen die de burger zou moeten beschermen tegen dit soort dingen ..

 • Jurgen D

  En dan kwel je die gamers maar door nog eens te betalen om jullie gezeik te aanhoren. Hypocrisie heet dat.

 • Jurgen D

  toch niet moeilijk? Alles games met microtransacties links laten liggen.
  De markt is vrij. je hoeft het NIET te kopen. Alternatieven zat.

  • Rick James Sanchez

   Toch zonde als een game je verder heel interessant lijkt die to moeten laten liggen? Wat als straks alle games ze bevatten? Ik wil geen nieuwe hobby zoeken.

 • Tijl Van de Velde

  Ik zie het probleem niet echt. Je bepaald nog altijd zelf of je iets extra wenst aan te kopen. Bovendien heb ik er geen problemen mee om de slechtste te zijn in games. Je kan tegen je verlies, of je kan het niet.

  • Hans van vliet

   Is toch gewoon kut als je altijd onderaan staat? Denk ook niet dat de game er leuker op wordt.

   • Tijl Van de Velde

    Dat maakt mij eigenlijk niet veel uit. Het is en blijft uiteindelijk maar een spelletje he.

    • TheOneWithManyNames045

     Dus bewust genaaid worden vind jij okay ? netjes pik…

     • Tijl Van de Velde

      Ik koop dat soort games niet, dus ik heb er geen last van.

     • Rick James Sanchez

      En hier komt de aap uit de mouw. Het maakt hem niks uit want dit soort games speelt hij niet.

  • Jurgen D

   Heeft daar niets mee te maken.
   Ze laten bewust zaken achter een paywall terwijl die vroeger gratis waren.

   Nu ja, zoals je zegt. Je hoeft het niet te kopen.

   • Lunalicrichard

    Tenzij ze de game beinvloeden zodat je een slechtere / betere ervaring hebt als je wel /geen dlc koopt , dan wordt het een ander verhaal toch ?

  • Rick James Sanchez

   Je hebt geen moeite met slechte match-making, wat ook nog eens bewust wordt gedaan? In multiplayer games is balans alles.

   • Tijl Van de Velde

    Bij mij gaat het puur om de fun, en niet om de beste te willen zijn. Als ik beter kan worden mits meer oefenen is dat mooi meegenomen maar het is zeker geen prioriteit.

    • Rick James Sanchez

     Bij mij gaat het ook om de fun maar blijf het een heel slecht argument vinden. Alsof je het ok vind om een voetbal game te spelen waarbij je altijd begint vanaf een 1-0 achterstand. En als je dat wel ok vind is er niks wat ik tegen jou kan zeggen wat redelijk is wat aankomt.

  • mima kake

   Grappig dat heb ik ook.
   Ik hoef niet perse te winnen.
   Ik vind het gewoon leuk om in de wereld te zijn en deel te nemen. 😉

 • gj-withyobj

  Het goede nieuws is dat dit een patent is en dus niet zomaar gebruikt mag worden door andere bedrijven. Jeej! Destiny en CallOfDoetjes zullen hiervan wel gebruik (gaan) maken.

 • Lecter

  dit is pure evil… mensen moeten activision boycotten …

 • Richard Wallaard

  Ik heb dat niet met shades op Destiny 2 dat ik ze hoef te kopen je krijg ze heel veel

  https://uploads.disquscdn.com/images/da59344d687c712597335c498079e7c3795b6b5815632973b24cf69e3965bd36.jpg

 • Lunalicrichard

  ik geloof er echt geen zak van als ze zeggen dat ze dit patent niet gebruiken . Op zich kan ik ook nog wel met zo iets leven , als ze maar niet de gameplay beinvloeden of stukken achter een paywall gaan zetten . wat nu al veel te veel gebeurd .
  We zagen dit soort dingen al vanaf het begin van de micro transactie hype en het wordt steeds erger als wij als gamers onze euro’s niet in de knip houden . Dat is de enige echte macht die wij als consumenten hebben.

  • WuttWutt

   Ze beïnvloeden de gameplay juist wel hiermee, dat is het hele probleem.

 • FGras

  Werkt vast net zo goed als google advertenties. Nutteloze zooi.

 • roeland

  Activision is een bedrijf wat enkel aan geld denkt. Water is nat.

 • Kane888

  En de oplossing is zo simpel. Koop die rotzooi gewoon niet. Ik heb star wars Battlefront 2 niet gekocht, ik heb Watchdogs 2 niet gekocht, ik heb Overwatch niet gekocht. Ik stoot me geen twee keer aan dezelfde steen. De enige manier waarop je dit soort praktijken kan aanpakken is door ze te raken waar het pijn doet; in hun portemonnee.

  • Rick James Sanchez

   Maar daardoor gaan dit soort dingen niet weg, want te veel mensen belonen publishers die dit soort dingen doen. Er zijn gelukkig genoeg games te spelen, maar het blijft zuur als je naar een game uitkijkt en die te moeten laten liggen door dit soort praktijken. En als de consument niet voor zichzelf opkomt blijft dit alleen maar toenemen tot je straks indies bijna alleen nog maar kan spelen.

 • De media interpreteert het op hun manier, vergroot het uit, geven er hun eigen draai aan om Het allemaal wat interessanter te maken voor de lezer of kijker.
  Hetzelfde als de in game purchases. Je kan het positief en negatief bekijken. Als je wil dat games en developers zich ontwikkelen zullen ze alles maar dan ook alles moeten proberen.
  Wat een onnozele discussie is dit zeg.

 • Conservo

  Zoals JJ al zegt, zo werkt de wereld nou eenmaal. Met films heb je regisseurs die liefde hebben voor het product maar daar staat altijd een studio producer achter die gewoon geld moet verdienen. Heel veel films zijn verkloot hierdoor. Kijk naar alle DC films. Bij games werkt dat niet anders. De studio zal altijd zoveel mogelijk geld willen verdienen. Zijn het geen DLC’s dan worden het micro transactions, daarna loot boxes, daarna online algoritmes. Waarschijnlijk liggen er bij de studio’s al 5 plannen klaar die loot boxes en algoritmes kunnen vervangen. Uiteindelijk wordt een product maar zelden gemaakt uit liefde maar puur voor geld. Waar films als Transformers en Turtles puur gemaakt worden om speelgoed en andere merch te verkopen worden online games zoals COD, Destiny of Battlefront ook alleen gemaakt voor de inkomsten die gedaan worden na aankoop van de game. Transformers 36 is echt niet gemaakt omdat er passie bestaat voor de film franchise maar alleen omdat ze zo nog 2 jaar merch kunnen verkopen. Het laatste seizoen van Game of Thrones komt waarschijnlijk in 2019 alleen maar om de merch in stand te houden. In de film en TV wereld is merch de micro transaction. Grote game franchises bestaan om diezelfde reden.

  Vergeet ook overigens niet dat games nu relatief goedkoop zijn. Gemiddeld betaal je 50 euro voor een game, soms iets meer. Ik heb in de tijd van de Super Nes nog 120 gulden betaald voor een game. Inflatie meegerekend zou dat nu rond de 80 euro zijn. Een game maken kost geld en iedereen wil een boterham verdienen.

 • Koen Hillegers

  Een beetje net zoals websites die

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord