Menu Premium
Loading...

Tales of Kenzera: ZAU Review: Kopen, budgetbak of slopen?

23/04/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Welkom bij de review van Tales of Kenzara: ZAU. Een spel dat je met recht een vreemde eend in de bijt mag noemen binnen het portfolio van EA. Na het zien van de eerste beelden was JJ best enthousiast. Mede dankzij de kwaliteit van Prince of Persia The Lost Crown vibe is platform actie erg geliefd op de redactie. En bij dit spel gaat het ook nog eens om een heuse metroidvania. Met een Afrikaans sausje er overheen. Wat je ook niet vaak tegenkomt. De eerste blik op de game was een goede. Bleef dat gevoel ook hangen toen Jelle en JJ de game in zijn geheel mochten spelen. Het antwoord krijg je in de Tales of Kenzera: ZAU review.

Tales of Kenzera: ZAU review, een vette Afrikaanse vibe

Het verhaal achter dit spel is er eentje die er inhakt. Een rouwende jongen begint met het lezen van een Bantoeverhaal dat geschreven is door zijn overleden vader. Volgens dat verhaal kun je een overledene, als je de spirits van drie monsters weet te verkrijgen, terug halen naar het land der levenden. En wie wil dat nu niet? Zau, een jonge sjamaan, in ieder geval wel en dus sluit hij de deal met de god van de dood om zijn Baba terug te halen uit de duisternis. Daarmee begeef je jezelf in een onbekend Afrikaans mythologisch universum dat tot je komt in een metroidvania-achtig avontuur gemaakt door de nieuwe developer, Surgent Studios.

De game brengt een leerzame boodschap met zich mee

Baas van Surgent Studios is acteur Abubakar Salim. Je kent zijn stem mogelijk van Bayek in Assassins Creed: Origins. Het verhaal achter Tales of Kenzeria komt voort uit zijn eigen ervaring met rouw en geeft de speler de kans te ontdekken hoe liefde ons de moed geeft om het leven weer op te pakken na een verschrikkelijk verlies. Als speler krijg je de krachten van de zon en de maan om de evil spirits te verslaan in ritmische gevechten en een waardige Nganga – een spirituele genezer – te worden. Klinkt lichtelijk spiritueel, maar dat kan op zijn tijd best tof zijn. Hoe is de game uiteindelijk geworden? Zet de video aan en je ontvangt het antwoord.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch