Menu Premium

Xbox heeft interesse in Warner Bros. Interactive Entertainment

Dansky 07/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Xbox heeft de smaak goed te pakken wat betreft het opkopen van game studio’s. Warner Bros. Interactive Entertainment staat sinds kort in de verkoop en Xbox schijnt nu ook interesse te hebben. Zoals onze eigen JJ al zei in het E3 Journaal kan dit een enorm slimme zet zijn van AT&T met de aankomende Harry Potter game. Want als er hype ontstaat omtrent de game, gaat de prijs omhoog. Meer geld betekent meer schulden kunnen afbetalen; de reden dat AT&T van hun gaming divisie af wil. Het is wel een beetje een druppel op een hete plaat want de 4 miljard die wordt gevraagd voor de game divisie is niks vergeleken met de 200 miljard schuld van AT&T.

Wordt dit nummer 16 voor Xbox Game Studios?

Dat zou zomaar wel eens kunnen gaan gebeuren. Microsoft is al tijden bezig met het opkopen van studio’s om hun gebrek aan games te verhelpen. Obisidian, van The Outer Worlds en Fallout: New Vegas, en Ninja Theory, bekend van Hellblade: Senua’s Sacrifice, zijn hier maar een paar voorbeelden van. De toevoeging van Warner Bros. Interactive Entertainment aan Xbox Game Studios brengt veel met zich mee. De gigant is onder andere bekend van Mortal Kombat, de Batman Arkham games en van Middle-Earth: Shadow of Mordor en Middle-Earth: Shadow of War. Stuk voor stuk bekende en geliefde games. Met name Shadow of War toen alle microtransactions eruit waren gehaald. Als kers op de taart gaat Warner Bros. Interactive Entertainment de distributie van Cyberpunk 2077 in Noord-Amerika op zich nemen.

Warner Bros. Interactive Entertainment heeft drie nieuwe reveals klaar liggen

Er zijn volgens de geruchten nu drie nieuwe games die worden ontwikkeld door Warner Bros. Het zou hier gaan om een nieuwe Batman Arkham game, de Harry Potter RPG game, en een nieuwe game van Rocksteady Studios, makers van de Batman: Arkham reeks. Deze games zullen naar alle waarschijnlijkheid niet worden verkocht met deze deal maar komen onder licentie. Xbox is niet alleen in haar belangstelling. Take Two, EA en Activision Blizzard hebben ook interesse in de gaming divisie van Warner Bros.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch