Menu Premium

Middle-Earth: Shadow of War verwijdert microtransacties

Froukje Planken 03/04/2018 0 Tweet Het Like/Deel Het

Middle-Earth: Shadow of War verwijdert zijn microtransacties. In een forum post op de WB Games website zegt Monolith dat het in de komende weken en maanden nieuwe updates zal toevoegen aan de game met als belangrijke verandering het verwijderen van elementen uit de in-game Store. Hiermee wil de ontwikkelaar reageren op de feedback van de spelers en de kernbelofte van het Nemesis System volledig herstellen. Volgens Monolith neemt de mogelijkheid om Orcs gewoonweg te kopen een deel van de uitdaging weg bij het vormen van je eigen leger. Daarnaast doet het afbreuk aan het opbouwen van relaties met je persoonlijke bondgenoten en vijanden. 

In de post van Monolith staat onder andere dat ze de Market, Gold, en War Chests permanent gaan verwijderen uit Shadow of War. Dit betekent dat de mogelijkheid om Gold te kopen met echt geld en Orc Followers uit de War Chests te verkrijgen zal verdwijnen. Vanaf 8 mei is het niet meer mogelijk Gold te kopen en spelers hebben tot 17 juli 2018 om ongebruikt goud op te maken. Daarna wordt het omgezet in in-game items. 

Naast deze grote verandering komen er updates van de post-game Fortress Defense Campaign die moeten zorgen voor een samenhangender ervaring. In de loop van de tijd zullen er meer gameplay verbeteringen aangebracht worden, zoals Nemesis System updates en Skill Tree aanvullingen.  

Middle-Earth: Shadow of War kwam uit in september 2017 op Playstation 4, Xbox One en PC. De game kreeg kritiek om het microtransactie systeem, waarbij spelers het gevoel hadden dat ze aangemoedigd werden om lootboxes te kopen om zo het ware einde van de game te halen. 

Bron: gameinformer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch