Menu Premium

Vacature bij Sony suggereert dat grote games ‘mobiel gaan’

JeffreyHage 13/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Pak het zoutvaatje erbij, want dit verhaal is geen 100% zekerheid! Maar waar rook is, daar is vaak vuur. Sony heeft sinds deze week een vacature op de website staan die het een en het ander suggereert. De vacature is een zoektocht naar een Head of Mobile. Dus mocht dat binnen je skillset vallen… De nieuwe werknemer gaat de strategie van mobiel gamen leiden en meehelpen om de toekomst van gamen voor een wereldklasse studio te vormen. En een van de pijlers is het overbrengen van grote franchises naar de telefoon…

Sony moét iets doen

Als je de Peepshow van vandaag hebt gezien weet je het al. Het dondert en het bliksemt een beetje rondom Sony. Waar het bedrijf vooral last van heeft, is dat Microsoft de laatste tijd publicitair goed scoort. Zij zetten volledig in op hun Xbox Game Pass, iets waar PlayStation tot op heden nog niet tegenop kan boksen. Maar willen ze dat wel? Met deze nieuwe vacature lijkt er wat meer van Sony’s strategie naar buiten te komen. In de vacature staat namelijk vermeld dat als je deze functie uit gaat voeren. je Sony’s populairste franchises moet gaan aanpassen voor mobiel. Sony gaat met deze vacature dus iemand aannemen die games als God of War en Last of Us naar het mobiele platform moet porten.

De juiste strategie

De knappe koppen bij Sony hebben uitgerekend dat dit voor hen de juiste strategie is. En als je kijkt naar de (commerciële) successen die op dit moment met mobile games worden geboekt, lijkt Sony gelijk te hebben. Kijk maar naar de cijfers van Call of Duty mobile of het gigantische succes van Geshin Impact en PUBG. Maar wat bij de een lukt, wil niet zeggen dat je dat een op een over kan nemen. Eerder genoemde games zijn bijvoorbeeld multiplayer based terwijl PlayStation vooral singleplayer verhalen met een ijzersterk verhaal maakt. Werkt dat ook goed op de mobiel? Wordt dus geen inkoppertje.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch