Menu Premium

Call of Duty Mobile verbreekt launch records, 100 miljoen keer gedownload

Lars Leeftink 14/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Call of Duty populair is, is geen geheim. Dat gamers al een tijdje zaten te wachten op de mobiele versie is ook geen nieuws. Maar dat de game alle records zou verbreken, is toch wel opvallend. Games al Fortnite en PUBG werden tijdens de launch ruimschoots verslagen. Meer dan 100 miljoen keer werd de mobiel versie van Call of Duty gedownload.

Een nieuwe record

Want dat is het. De game werd in de eerste week dus meer dan 100 miljoen keer gedownload. Meer dan 56.9 miljoen mensen installeerde de game. En dat is alleen op iOS. De statistieken hieronder brengen de verhoudingen prima in beeld. Sensor Tower’s data geeft ook aan dat de game voor het merendeel is gedownload in Amerika, wat geen verrassing is. Bijna 17% (16.9%) van alle downloads kwamen uit Amerika. De mobiele game van Activision en Timi Studio’s (de developers) werd daarna het meest gedownload in India en Brazilië. India vormt 13.4% van de downloads, daar waar Brazilië volgt met 7%. En het mooie is, in China is de game nog niet eens speelbaar. Activision heeft nog geen akkoord om de game daar te verkopen, maar als dat wel gebeurt gaat het aantal downloads natuurlijk nog exponentieel stijgen. China vormt namelijk volgens cijfers 25% van de Mobile gaming markt.

Call of Duty Mobile laat Fortnite en PUBG achter zich

Zoals hierboven in de statistieken te zien is, kunnen Player Unknown Battlegrounds en Fortnite niet eens in de buurt komen van de cijfers die Call of Duty Mobile kan weerleggen. Gezien de naam en faam van de game is dat natuurlijk geen schande, maar het verschil is wel extreem groot. De cijfers van Call of Duty zijn bijna drie keer zo goed. Fortnite werd 26 miljoen gedownload, daar waar Fortnite 22.5 miljoen keer werd gedownload tijdens de eerste week.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch