Menu Premium

Sony werkt aan ‘counterpunch’ voor Xbox Game Pass

Jan Johan Beldrok 10/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens de voormalige ontwikkelaar van God of War, David Jaffe, werkt PlayStation momenteel druk aan een “counterpunch” voor Xbox Game Pass. Xbox scoort momenteel veel punten bij gamers door grote games soms al bij launch ‘gratis’ speelbaar te maken. Met Outriders en MLB 21 The Show stonden er zelfs twee games bij launch online waar de bezitters van een PS4 of PS5 gewoon het volle pond voor moesten betalen. Blijkbaar begint Sony steeds meer nattigheid te voelen en is het management bezig met maatregelen.

‘Sony is niemand iets verschuldigd’

De claim komt van voormalig God of War-regisseur David Jaffe. Hij deed dat in een video op het YouTube-kanaal opgemerkt door VGC. “Ik heb keer op keer gezegd dat mensen die het overlijdensbericht van Jim Ryan schrijven, veel en veel te voorbarig zijn.  We hadden gisteren de man in de show die de petitie had ingediend om Jim Ryan te ontslaan en ik had zoiets van ‘gast, dat is voorbarig’ omdat Jim Ryan niemand iets verschuldigd is, Sony is niemand iets verschuldigd.”  Jaffe beweerde echter ook dat hij met meerdere mensen bij Sony heeft gesproken die bekend zijn met de plannen van het bedrijf. En hij zegt te weten dat er een reactie zal komen op Game Pass. Hoe dat antwoord er dan precies gaat uitzien en wanneer het komt, kon (of wilde) Jaffe niet zeggen.

Antwoord PlayStation op Game Pass komt er aan

Dat er een antwoord komt, is en sich geen nieuw nieuws. Jim Ryan, de CEO van PlayStation, zei in november met betrekking tot een Xbox Game Pass-concurrent, dat er op een bepaald moment in de toekomst nieuws over gaat komen. Dat moment is echter nog niet nu. Wij denken dat het niet al te lang meer gaat duren voordat Sony hun ambities in die richting prijs gaan geven. Daarvoor geraakt de Game Pass iets te veel op stoom. De periode rond de E3 2021 lijkt ons een perfect moment.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch