Menu Premium

Tekort aan PS5 en Xbox Series X/S te wijten aan onderdeel van 1 dollar

JeffreyHage 06/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het tekort aan PS5 en Xbox Series X/S consoles, auto’s, telefoons en zo’n beetje al het andere waar een chip in zit, begint steeds zwaarder te wegen. En die ellende gaat gepaard met een zeer gebrekkige communicatie als het gaat over wanneer en waar de weinige consoles te koop zijn. De reden dat de consoles niet gemaakt is natuurlijk te wijten aan Corona. Productie heeft een tijd stil gelegen en de logistiek is een drama. Het beeld ontstond daardoor dat iets vrij duurs en complex ontbreekt om de consoles en telefoons te maken. Maar het blijkt om een kleinigheid te gaan: Een display driver die nog geen 1 dollar kost…

Die kleine chips die je nooit ziet

Er heerst een wereldwijd tekort aan display drivers en andere kleine chips die je normaal nooit ziet. Deze chips (met een waarde 1 à 2 dollar) zijn op het moment extreem schaars, waardoor logistieke bedrijven deze kleinoden hamsteren om hun productie te kans te geven om bij te trekken. Er was echter geen buffer voorraad omdat fabrikanten geloofden dat het consumeren van computers en andere chiphouders juist minder ging worden tijdens de Pandemie. Maar in plaats daarvan nam het consumeren van chiphouders juist toe, waardoor de producenten niet konden voldoen aan de vraag. De oplossing is dat de chip fabrikanten overuren zouden gaan draaien op de bestaande productielijnen om de gewenste productiecijfers te halen. De coronacrisis liet dit echter niet overal toe, waardoor het tekort bleef bestaan. Nieuwe fabrieken neerzetten willen ze ook niet omdat er een tijd na de Pandemie komt, en dan heb je die fabrieken mogelijk niet meer nodig. Als klap op de vuurpijl wordt er ook nog minder verscheept vanwege de pandemie.

Tekort PS5 en Xbox Series X/S: De alternatieven

Er zijn gelukkig een aantal alternatieven als het gaat om gamen. En ja, we weten dat iedereen een nieuwe PS5 of Xbox Series S/X wil, maar het lijkt er voorlopig niet op dat dat écht haalbaar gaat zijn. Voorlopig moet je het hebben van de bekende current gen opties. Wat dacht je van mobile gaming met o.a. Call of Duty of PUBG? Of wellicht heb wil je toch je gespaarde centen uitgeven aan een gloednieuwe Switch. En nee, de nieuwe PC vergeten we niet. Die hebben hetzelfde probleem met dank aan de 3080 videokaart.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch