Menu Premium

Steam smeert game updates uit over dagen om bandbreedte te besparen

Dansky 31/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het COVID-19 virus blijft maar op zich heen grijpen. Netflix en Youtube heeft de kwaliteit van streaming al verlaagd en nu neemt ook Steam maatregelen.

De Steam manier

In hun blogpost van 30 maart kwam het Steam Team met een update voor wat betreft het managen van de brandbreedte tijdens de COVID-19 pandemie. In eerste instantie leggen zij uit hoe je er zelf voor kunt zorgen dat niet alle nutteloze spellen worden geüpdatet maar vervolgens vermeld het team dat ook zij maatregelen hebben genomen:

Steam has already been scheduling updates for the next off-peak local time period. Beginning this week, we are now spreading these updates out over several more days.

Verder vermeld het team dat spellen die de afgelopen drie dagen zijn gespeeld wel meteen worden geüpdatet. Daarnaast kan je er zelf voor kiezen om de update handmatig te downloaden want aan die functie gebeurd er helemaal niks. Dus geen zorgen als je de nieuwe Mount & Blade wilt spelen en je moet ineens updaten. Je hoeft niet dagen te wachten maar kan gewoon die update aanzetten.

Hierin is Valve wel net even anders dan Netflix of Playstation want waar zij de download/upload snelheid beperken, beperkt Steam alleen de download momenten om pieken in de drukke tijden van de dag te voorkomen. Verder zijn er geen restricties aan download snelheden. Het scheelt dan wel weer dat Call of Duty: Modern Warfare niet op Steam te spelen is. Want met al die gigantische updates die de game rijk is, zijn die dal uren in een mum van tijd omgetoverd in piek uren.

Record na record wordt gebroken

Deze maatregel komt in tijden van crisis maar deze crisis is voor Steam wat dat betreft erg gunstig gebleken. Steam breekt persoonlijk record na persoonlijk record omdat iedereen thuis zit. Want tja, wat anders ga je doen?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch