Menu Premium

Mount & Blade II: Bannerlord nu in early access; Steam tijdelijk overbelast

Reilly 30/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fans van de serie hebben bijna eenĀ decennium op een nieuw deel moeten wachten. Vandaag kan iedereen eindelijk aan de slag met Mount & Blade II: Bannerlord. Fans die al een Mount & Blade game bezitten op Steam krijgen een extra tien procent korting.

Zorgt Bannerlord voor overbelaste Steam servers?

Na bijna tien jaar wachten wil je natuurlijk dan wel direct aan de slag kunnen, maar als je pech had moest je toch nog even wat langer wachten. Toen het spel eenmaal beschikbaar was vlogen de Steam servers er namelijk uit.

Momenteel lijkt alles weer up and running te zijn. Steam zelf heeft geen verklaring gegeven voor het voorval, maar gezien de timing lijkt het waarschijnlijk dat de release van Mount & Blade II: Bannerlord de oorzaak is. Op dit moment staat het spel dan ook bovenaan de wereldwijde Steam top sellers – boven games als Doom: Eternal, GTA 5 en Half-Life: Alyx.

Update:

Kort na het schrijven van dit nieuwsartikel kwam de ontwikkelaar, Taleworlds, met het bericht dat Mount & Blade II: Bannerlord de grootste launch op Steam is van 2020.

Ook Twitch weet het spel goed te vinden. Op het moment van schrijven staat het spel met 228.000 kijkers bovenaan de Twitch charts. Ter vergelijking: League of Legends heeft op dit moment 144.00 kijkers,, Call of Duty: Modern Warfare 121.000 en Fortnite 99.300.

Wat the fuck is Mount & Blade II: Bannerlord?

We hebben al meerdere malen over de release van dit spel geschreven, maar de kans is groot dat je het spel nog niet kent. Dat komt ten eerste omdat de serie – ondanks een paar console releases – voornamelijk een typische PC serie is. Ook PC gamers die zich pas recent hebben toegevoegd tot de PC race zullen de serie misschien niet kennen; de serie heeft tenslotte bijna tien jaar geen nieuwe release gehad.

Het is voornamelijk een open-wereld sandbox RPG in een middeleeuwse setting. Je maakt volledig je eigen character en begint het spel als een complete nobody. Het uiteindelijke doel is om aan de top van de wereld te komen. Dit doe je met een combinatie van diplomatie, economische handel en het vergaren van je eigen leger. Veldslagen in het spel zijn real-time waarbij je de controle over je eigen character hebt maar ook je leger door middel van commando’s kunt aansturen.

Grafisch is het spel geen hoogstandje, maar gameplay-technisch kun je – zeker in deze tijden – makkelijk honderden tot duizenen uren kwijt raken aan het spel. Ongetwijfeld zal Bannerlord net als voorgaande games in de serie ook zeer populair worden onder modders. En als je dan toch echt klaar bent met de single-player en mods, kun je je ook nog wagen aan de multi-player.

Wel is het natuurlijk belangrijk te onthouden dat dit een Early Access betreft. Details over de content die je kunt verwachten kun je hier lezen.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch