Menu Premium

EU wil dat mensen tijdens Corona crisis niet langer in HD ‘Netflixen’

Jan Johan Beldrok 19/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Omdat ontzettend veel mensen gedwongen binnen zitten vanwege de lockdown, is het aantal gebruikers van het  internet fors gestegen. Je moet immers toch wat doen. En internet heb je nodig om te gamen, porno te kijken en de stress van je af te fappen of om films en series op Netflix te bingen. Deze massale toeloop kan er voor zorgen dat het netwerk in de toekomst gaat stotteren. En dat is exact de reden dat de Europese Unie op donderdag een nogal aparte oproep deed.

Het internet moet in deze zware tijden goed blijven draaien

De EU heeft er namelijk bij Netflix en andere streamingdiensten op aangedrongen om hun streams niet langer in hoge definitie aan te bieden. Op die manier zou de druk op de bandbreedte tijdens de Coronavirus (COVID-19) pandemie verminderd kunnen worden. Het was eurocommissaris Thierry Breton die de streamingdiensten vroeg de kwaliteit van haar films en tv-programma’s van high definition naar standard definition om te schakelen. Het vreemde is echter dat er tot nu toe geen meldingen zijn van storingen of nadelige gevolgen. So why bother…

Netflix denkt met de EU mee

In een tweede verklaring, later op de dag, benadrukte Breton het belang van streamingplatforms, telecomoperatoren en gebruikers. Maar er moeten ook maatregelen komen om congestie te verminderen en de “soepele werking van internet tijdens de strijd tegen de verspreiding van virussen” te waarborgen. Een Netflix-woordvoerder onderschreef deze wens bij CNN. “Commissaris Breton wijst er terecht op dat het belangrijk is ervoor te zorgen dat het internet in deze kritieke tijd soepel blijft werken. We richten ons al vele jaren op netwerk efficiëntie. Onder andere door het gratis aanbieden van onze open connect-service aan telecommunicatiebedrijven.” Netflix besloot verder gehoor te geven aan de oproep van de EU en verlaagde de beeldkwaliteit voorlopig voor een maand. Is dat pleziertje ons ook nog afgenomen. Damn Corona!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch