Menu Premium

Sony laat games langzamer downloaden om providers te ontlasten

Max van Vliet 25/03/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

We kunnen hier een reeks aan slechte grappen over Sony en PSN maken. ‘Kan het dan nog trager”, of ’45 GB kost nu drie dagen in plaats van twee’. Maar de situatie waarin we ons bevinden is daarvoor net even te serieus. Het internet moet voor de hulpverlening en communicatie betrouwbaar blijven en dus maakt de entertainment industrie pas op de plaats. Sony is samen met de Europese internetproviders bezig om het downloadverkeer in goede banen te leiden. Sony geeft weinig details naar buiten over de aanpassingen aan de snelheid van gamedownloads, maar vermeldt op hun blog dat het gaat om een samenwerking tussen hen en de Europese providers. De providers hadden volgens Sony aangegeven dat maatregelen op dit moment nodig waren. Veel mensen zitten immers thuis en gamen massaal. PlayStation wil nu zijn steentje bijdragen aan het zoeken naar een gepaste oplossing.

Wat betekent dit voor jou?

Volgens het blog kunnen gamers een langzamere download snelheid verwachten. Dat is natuurlijk voor niemand leuk. Vooral niet omdat de downloadservers van Sony al allesbehalve snelheidsduivels zijn. Hoe veel trager wordt echter niet aangegeven. Sony spreekt enkel over ‘vertraagde downloads’. Waarschijnlijk proberen ze hiermee te zeggen dat updates automatisch worden gedownload op de achtergrond. En als het data verkeer een piek heeft, dan kan Sony de downloads uitstellen naar een moment waarop het data verkeer minder onder druk staat.

Veroorzaakt het downloaden van games echt zoveel data?

Games hebben wel degelijk invloed op het dataverkeer,. Dat bleek deze week uit een bericht van AMS-IX. Zij maakten bekend dat er recentelijk een hele hoge piek te zien was dankzij de release van Call of Duty Warzone. De nieuwste gratis Battle-Royale game van Call of Duty is beschikbaar op de PlayStation 4 en kost een hele hoop gigabytes aan download voor dat je kon knallen. En iedereen weet dat PlayStation 4 de best verkochte console is. Tel uit je winst.

Hebben de maatregelen Sony invloed op multiplayer gaming

Het spelen van multiplayer games via het PlayStation-netwerk moet gewoon kunnen. De genomen maatregelen zouden geen invloed daarop hebben. Volgens Sony blijft de game ervaring ‘robuust’, what ever that may be… We gaan het meemaken de komende dagen…

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch