Menu Premium

PS Stores van PS3 en de PS Vita blijven tóch open na protest gamers

JeffreyHage 20/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PS Stores van de PSP en de PS Vita blijven toch open. PlayStation maakte vorige maand bekend dat het zich op de PS4 en PS5 ging focussen en daarom de ‘oude’ PS Stores ging sluiten. Na hevige kritiek vanuit de community is deze beslissing nu terug gedraaid. Althans: als je geen gebruik maakt van de PSP. Want de store voor deze handheld wordt nog wel ‘gewoon’ gesloten. En dat maakt het kopen van digitale games en DLC niet meer mogelijk is.

Felle kritiek

Gebruikers van de PSP’s en PS3 waren niet al te blij toen het eerdere nieuws over de sluiting van de PS Stores naar buiten kwam. PlayStation directeur Jim Ryan zegt daarover het volgende. “Bij nader inzien is duidelijk dat we een verkeerde beslissing hebben genomen. Ik ben blij om te kunnen zeggen dat we de PlayStation Store operationeel houden voor PS3- en PS Vita-consoles,” aldus Ryan. De oproep van gamers was er een die te begrijpen is: zij willen nog steeds de klassieke games kunnen spelen en updaten zoals ze dat altijd deden. En dat zijn 87 miljoen bezitters van een PS3 en 80 miljoen gamers die een PSP (Vita) hadden.

Volle bak nieuws rondom Sony

Het blijft dus nieuwtjes regenen rondom Sony. En niet altijd even positief. Eerder hadden Boris en JJ het daar al uitgebreid over in de Peepshow. De leveringsissues van de PS5 zijn wijd en verbreid bekend. Ook kwam gisteren naar buiten dat de PS5 (en ja, ook de Xbox) last heeft van de cmos batterij. Daarnaast was er controverse ontstaan rondom Days Gone, waar van duidelijk is geworden dat er géén sequel gaat komen. Maar er is ook mooi nieuws. Vanaf vandaag kun je namelijk gratis Horizon Zero Dawn fixen voor je PlayStation. Misschien als een soort goedmakertje voor deze bizarre tijden.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch