Menu Premium

Ook de PS5 zou last kunnen krijgen van problemen met de cmos batterij

JeffreyHage 19/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een vergelend nieuwtje rondom PlayStation. Eerder hadden we al het bericht over een interne cmos batterij die je PS4 binnen een paar jaar onbruikbaar kan maken. De cmos batterij heeft invloed op het trofeesysteem van de console. Als die batterij leeg is, starten je games niet meer op omdat de trofeeën van de games onvindbaar zijn. En het engste van dat alles: deze batterij kan leeg raken, is wel vervangbaar, maar je console heeft hem altijd nodig om te functioneren. En nu blijkt dat de PS5 ook last heeft van deze batterij.

Het probleem rond de cmos batterij van de PS5

Het probleem met de PS5 is gevonden door Does it Play? en bekendgemaakt op Twitter. Als deze eerder genoemde batterij leeg is, is het – zoals gezegd – voor je PS5 niet meer mogelijk om de trofeeën van digitale games te laden. Je kunt dit omzeilen door je PS5 met het internet te verbinden. Maar als dit ook maar één keer niet lukt. is het niet meer mogelijk om digitale games af te spelen. De PS4 had eerder al last van dit probleem. Maar nu is naar buiten dat ook de PS5 last heeft van deze batterij. Je kunt de batterij – zo blijkt nu – wél uit je console slopen, maar dan moet je dus altijd verbonden blijven met het internet.

Het gebruiken van je console op lange termijn

Het is logisch dat je je nu afvraagt of je PS4 of PS5 nog wel langdurig gebruikt kan worden. Want als die batterij eenmaal leeg is, is het vaak al te laat. Voorlopig is daar nog niet echt een pijl op te trekken, aangezien een officiële reactie van Sony (nog) uit blijft. In Amerika is het vooralsnog geen groot probleem; er zijn slechts 10 tot 15 consoles écht slachtoffer geworden van dit probleem. Maar als jij net tot die groep behoort waarvan je console niet meer werkt, baal je uiteraard als een stekker. Volgens Does it Play? is er maar één remedie voor het verhaal: je console verbinden met PSN, of je systeem hacken.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch