Menu Premium

PlayStation gaat dit jaar de PS Stores van PS3, Vita en PSP sluiten

JeffreyHage 23/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony’s PlayStation gaat de PS Stores van oude consoles sluiten. Dit bericht doet online de ronde en is onderdeel van Sony’s campagne om de aandacht meer naar de nieuwe generatie consoles te verplaatsen. Naar verluidt sluiten de PS3 en de PSP store al op 2 juli, en kun je met de PS Vita door gaan tot 27 augustus. Daarna kun je ‘nieuwe’ games alleen nog maar in de winkels kopen. Wil je dat niet en koop je liever in de PS store  zelf dan moet je dus snel wezen.

Vernieuwing is de weg vooruit voor Sony

De issues rondom de PS5 stapelen zich op. De console is razend populair, maar de verkoop verloopt rommelig, de controller drift en nieuwe games blijven wat uit. Het laatste nieuws in nu dat Nederlandse kopers geld hebben overgemaakt naar partijen, maar uiteindelijk nooit hun PS5 hebben ontvangen. En toch besluit Sony dat het nodig is om zichzelf nog meer te focussen op de nieuwe generatie consoles. En het vervelende is, dat als de PlayStation Store voor een bepaald platform sluit, de games voor het medium vanzelf ook op houden te bestaan. Want geen updates meer, geen online ondersteuning, etc . Mocht je dus nog games en DLC via de PS Store willen kopen voor je PSP of PS3? Sla dan snel je slag!

The end of an era

Met dit nieuws komt het einde van niet de afgelopen generatie maar die van daarvoor steeds dichterbij. Daarnaast geeft Sony ook aan dat de PSP niet verder door ontwikkeld gaat worden, dus qua handhelds is voor Sony de lol er ook definitief vanaf. De PS3 is een behoorlijke krachtpatser gebleken. Uitgekomen in Japan in 2006 en later verder over de wereld verspreid, heeft de console het toch maar mooi 15 jaar volgehouden. Een aantal jaar geleden werd PS Now voor deze generatie consoles ook al uitgeschakeld. The end of a era, indeed.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch