Menu Premium

Nintendo baas bang voor terugloop verkoop Switch

JeffreyHage 08/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nintendo had na het falen van de Wii-U iets goed te maken. En oh boy, wat hebben ze dat gedaan. De Switch is en blijft een overweldigend succes. Nintendo president Shuntaro Furukawa is alleen nog steeds niet helemaal gelukkig. Hij is bang dat gamers de console links laten liggen als hij echt een tijdje uit is. Want ook gebeurde met de voorgaande Nintendo consoles.

Nintendo Switch houdt het goed vol

De Switch is nu vier jaar op de markt. En in die tijd is de console steeds een ongekend succes gebleken. Het lijkt er dus niet op dat de console binnenkort in populariteit gaat verminderen. Toch is Furukawa, ondanks de overweldigende verkoop, bang voor verslapping binnen zijn bedrijf: “Because of this, I myself as well as those within the company do not at all think the current state of affairs will keep going and going.” Niet alles blijft eeuwig doorgaan, (helaas) zelfs voor de Switch.

Hoe nu verder?

Nu de Switch het zo goed doet, is het nog onzeker over wat Nintendo gaat doen. Als de Switch – net als de Wii U – geflopt was, stond er geheid al een vervanger klaar. Maar nu de Switch nog zo populair blijft, is de volgende stap van Nintendo onzeker. Wat we wél (denken te) weten is dat de Switch 4K er gaat komen in 2021. Qua games blijft het ook nog even afwachten. Bayonetta 3 en Zelda: Breath of the Wild komen er aan, maar wanneer weet nog niemand. Wat verder ook nog wel een ding is, is wat de volgende hardware gaat worden waar Nintendo mee gaat komen. Nu de Switch zo ‘handheld’ is, gaat het voor veel mensen moeilijk te verkroppen zijn als de opvolger dat niét is. Maar don’t worry. Als we iets van Nintendo geleerd hebben, is dat innoveren de Japanners in het bloed zit!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch