Menu Premium

Komt The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 al in 2020 uit?

Jan Johan Beldrok 13/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gaat momenteel lekker met de Switch. Meer dan genoeg kwalitatief vette games om te spelen, Luigi’s Mansion 3 net uit, Pokemon Sword & Shield komt eraan, etc. En dus vliegen de gewone en de light versies als warme broodjes over de toonbank. Nintendo wil die vibe natuurlijk vasthouden en is daarom gebaat bij een steady toevoer aan sterke exclusieve titels. Wat dat betreft kan er wel eens iets heel fraais aan de horizon glooien. Als we de geruchten mogen geloven staat The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 namelijk voor 2020 op de planning. En wie wil er nu geen nieuwe Zelda?

Op de afgelopen E3 meldde Nintendo al dat het Zelda-vervolg in de maak was

Dat de game in ontwikkeling is, dat weten we. Nintendo heeft dat op de afgelopen E3 immers zelf gemeld. Ze dropten zelfs de eerste, lekker donkere, trailer. Maar voor wanneer de game precies in de planning zou staan, dat werd toen niet verteld. Als we Twitter-lekker Sabi mogen geloven is dat dus 2020. En we hebben net even gekeken op de kalender, maar dat is dit jaar!

‘Meester-lekker’ Sabi heeft het in het verleden al vaak bij rechte gehad

Voordat je die Sabi nu wegzet als verspreider van fake news, de dame in kwestie heeft duidelijk haar bronnen binnen Nintendo. Zo lekte ze meerdere E3-aankondigingen, die ook nog eens compleet waar bleken te zijn. Nintendo schakelde zelfs een advocaat in om haar het zwijgen op te leggen en voortaan niet meer over Nintendo te berichten. Wat ze nu toch weer doet. Geen bange tante dus.

Wegvallen nieuwe Metroid moet opgevangen worden

Ze stelt wel (terecht) dat het hier een interne richtdatum betreft en dat Nintendo er wat Zelda betreft een geschiedenis van uitstel op nahoudt. Wat geen probleem is, want we willen weer een ijzersterk Zelda-avontuur krijgen. Maar helemaal onrealistisch is de 2020-datum niet. Nintendo heeft in het najaar altijd een en het liefst twee grote IP’s klaar staan. En de nieuwe Metroid is daar dus weggevallen. Daar moet iets voor in de plaats komen. En omdat de nieuwe Zelda gebruik gaat maken van dezelfde engine, gepland was als DLC en een deel van de oude map hergebruikt, kan een release dit jaar haalbaar zijn.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch