Menu Premium

‘Nintendo brengt de Switch Pro met 4K graphics dit najaar uit’

Jan Johan Beldrok 04/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

‘Hij komt wel, hij komt niet, hij komt wel’. Dat is momenteel de strekking rond de 4K Switch Pro saga waar Nintendo al dan niet mee bezig is. Bloomberg publiceerde woensdag echter een artikel met nieuwe details over het langverwachte nieuwe, krachtigere Nintendo Switch-model. Het model wat door fans en spelers gedoopt is tot de Switch Pro. En daaruit blijkt toch echt overduidelijk dat de nieuwe versie er aan komt. En best snel ook. De release zou gepland staan voor dit najaar. We love it…

Samsung levert 7-inch, 720p-resolutie OLED-panelen voor de ‘Switch Pro’

Volgens Bloomberg begint Samsung binnenkort met de productie van de 7-inch, 720p-resolutie OLED-panelen voor het apparaat. Het nieuwe Nintendo Switch-model wordt volgens het artikel ook geleverd met 4K ultra-high-definition graphics die, als je de boel aansluit op je tv, knisperscherpe beelden kan produceren. Het heeft er dus alle schijn van dat de productie van de Switch Pro begonnen is. Dat Nintendo en Samsung weigerden commentaar te geven op het artikel van Bloomberg is geen nieuws.  Dat doen ze altijd omdat ze officieel nog niks hebben aangekondigd. Was het pertinent niet waar geweest, dan hadden ze dat wel gezegd.

Nintendo ontkent nog steeds het bestaan van de ‘nieuwe’ console

Nintendo heeft echter herhaaldelijk het bestaan van de zogenaamde Nintendo Switch Pro ontkend. Doug Bowser (goeie naam als je bij Nintendo werkt) , president van Nintendo of America, vertelde Polygon in december dat het bedrijf “altijd kijkt” naar hoe Nintendo “de gameplay-ervaring kan verbeteren”, zowel op het “huidige platform” als op een “toekomstig platform”. Bowser vertelde toen ook dat de Nintendo Switch zich in het “middelpunt van zijn levenscyclus bevindt. En in februari meldde Nintendo-president Shuntaro Furukawa tijdens een call over de inkomsten van Nintendo dat het bedrijf “op korte termijn” geen geüpgraded Nintendo Switch-model ging aankondigen. Maar ja, wat is ‘de korte termijn’?

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch