Menu Premium

Gaming en fashion gaan meer samen: Nike presenteert animé sneakers

JeffreyHage 04/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is druk omtrent Nike en gaming gerelateerde merchandise. Waar de Amerikaanse fashion gigant al eerder PS5 gerelateerde schoenen uit de hoge hoed toverde, is het nu de beurt aan deze Nike animé sneakers. Het betreft wat deze schoenen betreft overigens een geheel nieuwe lijn genaamd Nike And The Mighty Swooshers. Dit betekent dus dat je binnenkort bij Nike allemaal verschillende soorten animé AF1’s kan scoren. Goed: de schoenen zijn ietwat aan de drukke kant, maar je kunt zo wel aan iedereen laten zien dat jij een animé lover bent.

Je kan jouw Nike animé sneakers zelfs afbreken als je dat wilt

Eerlijk is eerlijk: je moet van deze sneaker houden. Persoonlijk vinden wij hem op de redactie net iets te flashy met veel kleuren, maar daar hebben de mannen en vrouwen van Nike wat op gevonden. De panelen die op de sneaker zitten zijn gemakkelijk van de sneaker af te halen. Zodat je zelfs op een dag dat je even geen animé wilt supporten alsnog met je sneakers over straat kunt. Dit nieuws komt overigens bij de eerder door Sony gereleasde kledinglijn van deze week. Zo kwam naar buiten dat PlayStation met Balenciaga samen gaat werken om een eigen kledinglijn te maken. De prijs van die lijn is echter nogal opzienbarend te noemen..

Gaming gaat breder

Wat dit nieuws opvallend maakt is de breedte die gaming aan het opzoeken is. Eerder al konden we opmaken dat je mobiele telefoon een steeds grotere rol gaat spelen bij gamen. Maar nu ook de fashion wereld steeds meer interesse krijgt in gaming gerelateerde merchandise is het veilig om te concluderen dat gamen steeds meer mainstream wordt. En het lijkt dat er met de komst van deze animé cross over (wat zowel gamers als kijkers van series aanspreekt) nog meer kracht bij deze stelling gezet kan worden. De vraag is nu alleen: wat is het volgende? En lopen we straks allemaal met gaming gerelateerde kleding over straat?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch