Menu Premium

Riot Games kondigt komst mobile versie van hun shooter Valorant aan

JeffreyHage 02/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valorant kun je uiteraard kennen als een first person PC shooter. Deze F2P game met meer dan 14 miljoen spelers per maand is een hot item. Nu de game meer dan een jaar uit is, heeft maker Riot nieuws over het spel.  Ze werken namelijk aan de mobile versie van Valorant. Riot heeft duidelijk een hoofdstuk gelezen uit het PUBG, Pokémon, Fortnite en Call of Duty boek, waar eerder ook al een mobile versies van uitkwam. Wanneer de game uit gaat komen is nog onduidelijk, maar we kunnen meer dan ooit zien dat mobile flink terrein aan het winnen is binnen de gaming-industrie.

Het statement van Riot over Valorant Mobile

Riot heeft uiteraard duidelijk gemaakt waarom ze naar mobile aan het kijken zijn. “One of our top goals this first year was to earn the trust and respect of the global FPS community, and to prove to them that Valorant will always uphold the fundamentals of a truly worthwhile competitive tac-shooter,” aldus executive producer Anna Donlon. “To see our growing player community recognise and appreciate what we’re trying to do with Valorant is beyond what we could’ve expected and we’re thrilled to soon offer the same competitive Valorant experience to even more global players.” Anders gezegd: wij zien dat meer mensen mobiel gamen, dus hebben we de game ook voor mobiel gemaakt zodat iedereen van ons product kan genieten. Geen speld tussen te krijgen.

De opkomst van mobile

Gaan we dan allemaal binnenkort op onze mobiel gamen? Nou, dat is uiteraard nog steeds je eigen keuze. Wat wel duidelijk is, is dat de focus van ontwikkelaars langzamerhand naar de mobieltjes aan het switchen is. Niet voor de twintigers en dertigers die al lang en breed een PC of console thuis hebben staan. Maar vooral voor de kinderen van die twintigers en dertigers. Want zij zijn nog te jong voor een eigen console of PC met RTX 3080 aan boord, maar de telefoon van papa en mama mag steeds vaker wel gebruikt worden. Of ze hebben er zelf een. Plus daar is de Aziatische markt waar mobile koning is. En dus is de mobile markt booming en dat gaat voorlopig ook nog wel even zo blijven. Riot ziet dat goed.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch