Menu Premium

FIFA 21 zal geen cross-gen of cross-play ondersteunen

Dansky 19/08/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mocht je denken dat cross-gen of cross-play bij de volgende hardware generatie standaard is, dan heb je het goed mis. Gek genoeg gooit juist EA hier roet in het eten voor alle cross-gen cross-play, of current-gen cross-play liefhebbers. Mocht je het idee hebben om met vrienden cross-gen of cross-platform lekker FIFA 21 te gaan spelen dan kom je van een koude kermis thuis.

FIFA 21 dus geen cross-play maar wel nieuwe features

EA maakte het nieuws bekend via hun FIFA Direct Communication twitter pagina. Hierin werd een directe vraag gesteld of iemand met een PS5 en een PS4 co-op kunnen spelen.

Naast dit sombere nieuws kwam eerder deze maand naar buiten dat de game een verbeterd dribbel en looopacties systeem zal hebben. Dat is dan wel weer een lichtpuntje. Daarnaast geven ze ook een gratis upgrade weg voor FIFA 21 maar met die gratis upgrade moet je dan ook een nieuwe console hebben.

Is het opdelen van de playerbase wel wenselijk?

En met die nieuwe console kan je dan weer niet samen met je vrienden spelen want zij hebben die nieuwe console misschien niet. Om nog maar te zwijigen over het opdelen van de playerbase. En niet alleen in twee of drie delen maar in een zeven delen. Je krijgt zo meteen een playerbase verdeeld over PS4, PS5, Xbox Series X, Xbox One, Xbox One X, Xbox Series S én PC. De enige content die wél cross-gen is, is FUT. De rest van je progress verlies je zodra je wisselt van console en/of generatie.

EA heeft tijdens haar laatste EA Play een grotere focus op cross-play laten zien. Dit bericht klinkt erg tegenstrijdig met hun nieuwe strategie als EA deze nieuwe strategie niet wilt toepassen op hun, toch wel, grootste titel. De weinige games die tot nu toe wel cross-play ondersteunen zijn Need For Speed Heat, Apex Legends en natuurlijk Rocket Arena.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch