Menu Premium

Apex Legends krijgt cross-play en komt naar Nintendo Switch

Lars Leeftink 19/06/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Apex Legends een groot succes is gebleken voor EA en Respawn Entertainment is een understatement, en dat de lading aan content voorlopig nog niet ten einde is lijkt zo zeker als de opkomst van de zon. Season 5 (met onder meer een nieuwe legend) is onderweg en er komen ook weer nieuwe events. Maar dat is het nog niet. Tijdens EA Play kondigde EA en Respawn aan dat Apex Legends naar Steam komt en cross-play zal krijgen met de Xbox One, PS4 en Origin. En: de game komt naar de Nintendo Switch

Apex Legends Cross-play

Anderhalf jaar geleden kwam Apex Legends vrij plotseling als free-to-play game naar PC (Origin), PS4 en Xbox One. 17 maanden later is de game inmiddels aangekomen bij seizoen 5, heeft het miljoenen spelers en meerdere nieuwe characters. Er werd door de fans veel gevraagd om cross-play. Donderdagnacht werd tijdens EA Play aangekondigd dat Apex Legends naar Steam komt. Maar niet alleen dat. De game gaat dus inderdaad cross-play krijgen. Het is dus straks mogelijk om op de PC (Origin of Steam) te spelen tegen mensen op Steam, PlayStation 4 of Xbox One.

Nintendo Switch

Apex Legends is misschien niet meteen een game waar je als eerste aan denkt als je aan de Nintendo Switch denkt, maar de game gaat toch echt naar het platform van Nintendo komen. Wanneer en op welke manier is nog niet bekend, want het bleef bij een simpele aankondiging. Toch kunnen dus ook Nintendo Switch gamers straks aan de slag met de game van EA en Respawn. Cross-play is echter niet mogelijk, maar Nintendo Switch-liefhebbers zullen daar niet al te veel om malen. De game van EA en Respawn volgt meerdere grote games die de laatste maanden de handheld van Nintendo zijn gaan joinen. Sommige met succes, andere met wat minder succes. Alleen de tijd zal leren of Apex Legends bij de eerste of de tweede categorie zal gaan behoren.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch