Menu Premium

E3 2019: Xbox Game Pass voor PC nu in publieke Bèta

Reilly 09/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We wisten al dat de PC ook een Game Pass service zou krijgen. Deze is nu – nog net voordat de E3 2019 persconferentie van Microsoft begint – als Bèta voor Windows 10 uitgebracht.

Prijs en games

De Xbox Game Pass voor PC kost minder dan de tegenhanger voor de Xbox: 4 euro per maand, waar die voor Xbox 9.99 euro per maand kost. De eerste maand kun je op PC al voor 1 euro krijgen.

Daar staat wel tegenover dat de service voor PC minder games tot haar beschikking heeft. Microsoft noemt meer dan honderd games voor PC. Op Xbox zijn er meer dan 200 games beschikbaar.

Bovendien kun je ook kiezen voor de Xbox Game Pass Ultimate abonnement. Deze kost regulier 12.99 euro per maand (eerste maand 1 euro). Hiermee krijg je zowel de Xbox Game Pass als een Xbox Live Gold abonnement.

Het is wel een Beta

Hoewel er meer dan 100 games beschikbaar zijn, werkt de dienst in de praktijk nog niet even soepel. Er is namelijk nog geen makkelijke manier om de Xbox Game Pass voor PC bibliotheek in één opslag te zien. Om je game pass spel te downloaden zul je dus naar de specifieke store page van die game moeten zoeken. Handig hiervoor is dit lijstje.

Is Xbox Game Pass de toekomst?

De strijd voor subscriptie-services begint redelijk los te barsten. Gisteren heeft Google Stadia nog details uit te doeken over haar streaming dienst en ook Playstation is al een tijdje aan de weg aan het timmeren met haar Playstation Now dienst. Hoewel Game Pass geen streaming dienst is wordt het wel vaak in hetzelfde rijtje genoemd. Daarnaast heeft EA haar eigen abonnement diensten en gaan de geruchten dat ook Ubisoft met een soort Game Pass komt.

Kunnen deze diensten naast elkaar blijven bestaan? Of gaat er een partij de kroon spannen? Wat denk jij?

Kijk ook vooral samen met ons naar Microsoft’s E3 persconferentie vanavond! Het feest barst bij ons al om 20:00 uur los op twitch.tv/gamekings.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch