Menu Premium

Google Stadia: Release Date, Games, Prijzen en andere details onthuld

Reilly 06/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google heeft vandaag een hoop nieuwe informatie over haar Streaming dienst, Google Stadia, naar buiten gebracht, nadat er al het een en ander was gelekt. Onder andere de release date, hoeveel het gaat kosten en welke games er te spelen zullen zijn bij launch weten we nu.

Google Stadia Games

Een game streaming dienst heeft games nodig en dus heeft Google wat games aangekondigd. Bij launch zullen onder andere Baldur’s Gate 3. Mortal Kombat 11, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, The Division 2, Assassin’s Creed Odyssey, Rage 2, Gylt en Get Packed beschikbaar zijn.

Bij Ghost Recon werd ook een exclusieve Stadia Connect feature laten zien: je kunt ook de point of views van je squad members zien.

Release date en prijs

Je kunt op twee manieren betalen voor Stadia: Stadia Base en Stadia Pro.

Stadia Base komt pas in 2020. Hiermee betaal je per game en heb je dus niet een maandelijkse abonnement. Je kunt maximaal in 1080p streamen met 60fps.

Daarnaast is er een “Stadia Pro” abonnement die je kunt afsluiten voor 9,99 euro per maand. Hiermee kun je, uitgaande van de juiste connectie-snelheid, in 4k resolutie, HDR, 60FPS en 5.1 surround sound streamen. Hiermee krijg je een selectie aan gratis games maar ook kortingen voor andere betaalde games.

Verder is er ook nog een Founders Edition die mensen kunnen pre-ordereren. Hiermee krijg je eerder toegang tot de dienst, een Chromecast ultra, gelimiteerde controller en 3 maanden Stadia Pro. Ook kun je 3 maanden Stadia Pro geven aan een vriend. Bovendien kun je je username reserveren. Met de Stadia Founders Edition krijg je ook de Destiny 2 collection. Hiermee heb je Destiny 2, alle DLC packs en de annual pass. De Founders Edition kost $129 en wordt geleverd in November.

Ook als je niet de Founder edition pre-ordert kun je vanaf November aan de slag. Althans, als je in een van de bovenstaande landen woont.

Latency

De grote vraag is natuurlijk hoe het in de praktijk gaat werken voor de gemiddelde consument. Gaat de latency een deal breaker zijn? Volgens Google niet.

Google belooft dynamische resolutie en framerate. Check hieronder de connectie die je nodig hebt voor de verschillende resoluties en framerates.

Waar Chrome is, is Stadia

Overal waar Chrome te vinden is kun je spelen. Van je televisie tot je desktop – elk scherm zou je moeten kunnen gebruiken om op te streamen. Dit kan zowel met een controller (waaronder Stadia’s eigen controller) maar ook met muis en toetsenbord.

Zie jij het wel zitten?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch