Menu Premium

E3 2019: ‘Ubisoft Pass gelekt, start Ubisoft ook een streamingdienst?’

Hylke Haagsma 28/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een listing van iets wat een nieuwe Ubisoft-streamingservice zou kunnen zijn, is online al vóór de E3 2019 verschenen. Leden van het Resetera-forum (via VG247) zagen een tijdelijke aanduiding voor de “Ubisoft Pass.”

Gaan we ook een abonnement kunnen nemen op Ubisoft games?

De listing is inmiddels verwijderd, maar VG247 meldt dat de Ubisoft Store ook een pagina had die speciaal was bedoeld voor abonnementsdiensten en die is sindsdien ook verwijderd. Dat is natuurlijk merkwaardig, omdat de studio momenteel geen abonnementsdiensten aanbiedt.

De oorspronkelijke afbeelding voor placeholder was voor een “Premium” versie van de Ubisoft Pass. Dit suggereert dat de service, als deze echt is, mogelijk beschikbaar is in verschillende niveau’s.

Ze hebben games genoeg

De CEO van de studio, Yves Guillemot, is een groot voorstander van streaming als technologie. Dit omdat het volgens hem grote voordelen zal opleveren in de toekomst van gaming.

“With time, I think streaming will become more accessible to many players and make it not necessary to have big hardware at home. There will be one more console generation and then after that, we will be streaming, all of us,” vertelde Guillemot Variety in 2018.

Ze hebben in ieder geval genoeg games om de streamingsdienst mee te vullen! Denk hierbij aan Assassin’s Creed, Far Cry, Splinter Cell, Rabbids, Watch Dogs en nog veel meer titels.

Ubisoft werkte samen met Google voor de Google Stadia, en het zou niet verrassend zijn om Ubisoft deze zomer te zien als een van de externe partners van Stadia.

Ubisoft Access?

Als dit geen streaming-service is, is het mogelijk dat de Pass een EA Access-achtig aanbod is waarbij mensen een maandelijks bedrag kunnen betalen om toegang te krijgen tot verschillende titels. Dit is voor nu echter alleen nog maar speculatie. Ze hebben nog geen officiële aankondigingen gedaan, op de E3 gaan we vast en zeker meer horen.

Waar hopen jullie op?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch