Menu Premium

Blizzcon schedule laat ruimte over voor grote aankondigingen

Dansky 23/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het ziet ernaar uit dat Blizzard aankomende Blizzcon met een groot aantal verassingen komt. Een zestal gaten is te zien op de Mythic Stage.

Mythic Stage

Op de Blizzcon website is de agenda voor Blizzcon getoond. Naast de verwachtte onderdelen zoals de Overwatch League, WCS Global Finals van Starcraft II, Hearthstone Global Finals en de WoW Mythic Dungeon International zijn er op de eerste dag, vrijdag 1 november, een viertal gaten te zien in het schema met alleen de tekst ‘Coming soon!’. Daarnaast is dit ook te zien op zaterdag 2 november. Dit kan een aantal dingen betekenen.

The usual suspects

Van twee games mogen we in ieder geval verwachten dat deze worden aangekondigd: Diablo IV en Overwatch 2. Van beide games is al informatie gelekt en dus mag er van deze twee games verwacht worden dat er een aankondiging komt. Dit zijn natuurlijk nog wel geruchten maar na de blammage van de afgelopen maand zal Blizzard wel met een goeie dosis fan-service moeten komen.

Daarnaast ligt een nieuwe uitbreiding van World of Warcraft ook in de lijn der verwachting. Blizzard kondigt altijd, op één keer na, de nieuwe uitbreiding van WoW aan op Blizzcon. Expansions blijven over het algemeen rond de twee jaar en Battle for Azeroth is reeds uit sinds 14-08-2018. Als er vervolgens rekening gehouden wordt met de tijd tussen de aankondiging en de daadwerkelijke release, één jaar, lijkt het erop dat we een nieuwe expansion mogen verwachten.

Nieuwe IP’s

Afgelopen mei sprak een journalist van Forbes met Blizzard President J. Allen Brack. In dit interview hint hij naar een aantal verschillende games die in ontwikkeling zijn bij Blizzard, naast de normale sequels en uitbreidingen. Dit is natuurlijk niet een toezegging op een nieuwe game van Blizzard maar Blizzcon is natuurlijk wel dé plek om de aankondigingen te doen. Maar zoals Brack zelf ook zegt:

“A great game experience can happen within a new IP, and it can happen within a longtime favorite. That’s going to continue to be our goal, more than creating a new IP just for its own sake.” 

Overige onderdelen Blizzcon

Naast nieuwe aankondigingen mag je natuurlijk ook de overige onderdelen verwachten zoals Q&A’s met developers, cossplay contests en updates over Overwatch en World of Warcraft. Ook dit kan de nog lege gaten opvullen maar zo vlak voor de opening van Blizzcon ligt dit niet in de lijn der verwachting. Interviews, updates of wedstrijden staan al tijden van te voren gepland.

Redemption voor Blizzard?

Maar is dit wel genoeg voor Blizzard? Na het Blitzchung-fiasco, de befaamde Diablo Immortal aankondiging en de aankondigingen van Riot moet Blizzard met zwaar geschut komen om hun fanbase tevreden te houden.

Is de eer van Blizzard nog te redden? Of moeten we dan maar Mak’gora uitroepen op Blizzcon om het roer zelf te grijpen? Laat het ons weten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch