Menu Premium
Loading...

Riot Games verklaart Blizzard gewoon even openlijk de oorlog

17/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

We houden hier op kantoor wel van een beetje competitie en ietwat onderlinge kift in de industrie. Concurrentie zorgt immers doorgaans voor betere kwaliteit. En daar profiteren we als gamer allemaal van. Daarom sloeg de dik vier minuten durende aankondigings-video van Riot Games bij ons in als een bom. Riot Games, de maker van het fameuze League of Legends, kondigden in een razend tempo gewoon even een stuk of zes nieuwe games aan. Games die ook nog eens vrijwel allemaal gericht waren op het type gamers wat Blizzard traditioneel aantrekt. Hoezo ‘de oorlog verklaren’…

Een Hearthstone-, een Overwatch- en een Diablo-kloon

Want hoe kun je de aankondigingen die Riot deed, anders interpreteren? Een kaartspel genaamd Legends of Runeterra lijkt bijna letterlijk op Blizzard’s Hearthstone. Een tactische first-person shooter met de naam Project Ares die wel erg veel gelijkenissen heeft met Overwatch. En een spel genaamd Project F, dat óf World of Warcraft-achtig wordt óf Diablo-esk. Meer Blizzard gaat het niet worden. Tel daarbij wat sluwe woordgrappen en sneertjes richting de makers van Warcraft en Starcraft bij op en je weet dat het aan is tussen Riot en Blizzard.

Heeft deze openlijke aanval op Blizzard kans van slagen?

De games zijn bijna allemaal gevalletje ‘copy paste’, maar dat hoeft niet erg te zijn. Beter goed gejat, dan slecht verzonnen. En de games van Blizzard zijn natuurlijk ook weer ergens op geïnspireerd. JJ was daarom behoorlijk gefascineerd door deze openlijke aanval op het imperium van Blizzard. In dit item vertelt hij waarom je de aankondigingen echt als een aanval op Blizzard moet zien. Waarom Riot de aanval precies nu plaatste en of de aanval ook een kans van slagen heeft. Wat er ook gebeurt en of de aanval nu succes heeft of niet, in ieder geval liggen er interessante tijden in het verschiet.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch