Menu Premium

Activision Blizzard aangeklaagd wegens pestkopperij en seksuele intimidatie

Dansky 22/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Activision Blizzard is een tijdje uit de spotlight geweest maar vandaag is het geheel van hun. Niet om iets leuks, zoals een release date van Overwatch 2. Ook niet om iets interessants als dat Activision Blizzard een head of compliance aannam die in de Bush regering heeft gezeten. Nee, ze zijn in het nieuws omdat ze een ‘Ubi’tje’ hebben gedaan. Namelijk pestkopperij en seksuele intimidatie.

Twee jarig onderzoek mondt uit in aanklacht

Dat de cultuur binnen grote bedrijven soms niet altijd even leuk is, is al een tijdje bekend. Het grote voorbeeld in de games-industrie is natuurlijk Ubisoft. Een toxic environment is een term die vaak wordt gebruikt en dit is, ook voor Activision Blizzard, een understatement als je de aanklacht mag geloven. De aanklacht komt uit de hoek van de California Department of Fair Employment and Housing. Anderhalf jaar geleden begon er al gezeur omtrent om het feit dat er 800 mensen werden ontslagen terwijl de winst een recordhoogte had. Dit onderzoek was toen al onderweg dus het is geen directe aanleiding maar het zal de zaak niet helpen.

De aanklacht is niet mals voor Activision Blizzard

De aanklacht tegen het bedrijf is niet mals. Er wordt zelfs gesproken over verkrachting en zelfmoord. Volgens de aanklacht heerst er binnen het bedrijf een frat boy culture. Diegene die ook maar één film over de universiteiten van Amerika heeft gezien kan daar een idee bij hebben. Terwijl 20% van alle werknemers vrouwelijk is in het bedrijf worden zij systematisch onderbetaald en zijn hun arbeidsvoorwaarden anders dan bij hun mannelijke tegenhangers. Verschillen zitten in, onder andere, ontslagvoorwaarden, promotievoorwaarden en opdrachten die zij krijgen. In de aanklacht wordt ook gesproken over één specifieke werkneemster. Deze arme vrouw heeft zichzelf van het leven beroofd op een bedrijfsuitje. En dit was volgens de aanklacht na herhaaldelijke seksuele intimidatie en nadat er naaktfoto’s te ronde gingen binnen het bedrijf.

Activision Blizzard ontkent alles

Activision Blizzard ontkent de aanklacht en zeggen dat:

The picture the DFEH paints is not the Blizzard workplace of today.

Er wordt in de aanklacht niet gesproken waar deze cultuur overheerst. Maar uit de tekst blijkt dat het bij beide kantoren gebeurd. De vrouw die zichzelf van het leven heeft beroofd was een werkneemster van Activision. Binnen het team van World of Warcraft was ook sprake van seksuele intimidatie. Naast bovenstaande reactie gaat Activision Blizzard door:

We value diversity and strive to foster a workplace that offers inclusivity for everyone. There is no place in our company or industry, or any industry, for sexual misconduct or harassment of any kind. We take every allegation seriously and investigate all claims. In cases related to misconduct, action was taken to address the issue.

Laten we hopen dat voor iedereen die hiermee te maken heeft gehad gerechtigheid zal zegevieren. Zoals menig raider zegevierde over Garrosh nadat hij een complete lul was geworden.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch