Menu Premium
Loading...

!@#$% over crisis bij Ubisoft en verschil strategie PS5 & Xbox

14/07/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Peepshow van deze week heeft weer een aantal heikele onderwerpen op de rol staan. Ubisoft staat bijvoorbeeld aan de vooravond van een grootste reorganisatie in het management én bedrijfscultuur, Phil Spencer begint zich steeds meer af te zetten tegen Sony en haar PS5 en waar is Amazon momenteel nu helemaal mee bezig op dit moment? In ieder geval niet met vette games maken voor hun streaming service… Boris en JJ nemen geen blad voor de mond en gaan aan de slag.

‘De werkvloer bij Ubisoft is toxic’

Boris en JJ hebben een vijftal onderwerpen klaar staan voor deze editie van de Peepshow. Ze trappen af met het gerucht dat de prijs en releasedatum van de PS5 vandaag om 21.30 uur wordt bekend gemaakt. Denken de beide heren dat dit gerucht klopt. En doet Sony er verstandig aan om als eerste de prijs te melden? Microsoft kan er dan meteen onder duiken. Dan de problemen bij Ubisoft. Een verziekte cultuur op de werkvloer heeft tot het ontslag geleid van een groot aantal hooggeplaatste werknemers. De creatieve top zeg maar. Wat is er aan de hand? En is Yves Guillemot oprecht in zijn woede of wist hij hier in een eerder stadium van en zweeg hij toen?

De console wars tussen Microsoft en Sony flakkeren op

Dan de console wars. Die was al heet en wordt enkel heter. Zeker nu Xbox baas Phil Spencer vindt dat het next gen exclusive verhaal van Sony niet meer van deze tijd is. Gamer onvriendelijk zelfs. Is dat zo? Of zegt hij dit omdat hij een bepaalde agenda uit te voeren heeft? En waarom roert Microsoft zich enorm als het gaat om de smart delivery optie en meldt Sony er eigenlijk bijna niks over? Boris en JJ proberen de argumentatie vanuit beide partijen te doorgronden. Tot slot is er ook wat nieuws over Cyberpunk 2077 en Amazon.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch