Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Story driven games verliezen van service games

13/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Online wordt een steeds belangrijkere term binnen de gamesindustrie. Niet alleen qua multiplayer, maar ook op gebied van het aanbieden van content. Phil Spencer, de ‘leider’ van Xbox, heeft in een interview laten weten dat hij wel geïnteresseerd is in een Netflix-achtige service op het gebied van games. Je zou dan maandelijks een bedrag betalen om gebruik te maken van een server waar je je games vanaf kunt streamen.

Netflix-model

Een reden achter de groei van het online-aspect van games zijn de service driven games: games zoals Destiny, waarbij je in-game content kunt unlocken voor echt geld en waar je niet meteen mee klaar bent als je de storyline hebt uitgespeeld. De populariteit van dit soort games zou een Netflix-actige gaming service interessant maken, maar eerdere streaming diensten als Playstation-Now en Onlive zijn geen grote successen geworden. Het idee voor de Xbox One zou een streaming dienst zijn waarbij je net als bij Netflix rond de 10 euro per maand betaalt en keuze hebt uit bijvoorbeeld 50 games. Van die inkomsten kunnen vervolgens exclusieve games gemaakt worden die alleen op dat platform te spelen zijn.

Steam

JJ, Boris en Jelle bespreken de mogelijkheden hoe het nieuwe platform eruit zou kunnen zien en wat de voor- en nadelen zouden zijn. Een voorbeeld van een goede service is natuurlijk Steam, waar de games goed vindbaar zijn en waar ze ook voor een goede prijs worden verkocht. Vandaar zou een samenwerking vanuit Xbox met Steam een hele slimme zet zijn, ook omdat gesproken is over dat de Scorpio compatibel zou kunnen zijn met de PC.

Een hele interessante discussie over waar het heen gaat met het spelen van games, maar wat zijn jullie gedachtes? Zie jij een streaming dienst met exclusieve content zitten, of hou jij het liever bij games kopen? Laat het ons weten in de comments.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerchDiscord