Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: JJ over zijn tweede hobby naast het gamen, boeken!

Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Melle Broekmans
09/05/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

In dit Premium item gaan we wat dieper in op de fascinaties en verzamelingen van de Gamekings. In de eerste instantie zou Melle wat meenemen, maar hij heeft alles wat hij verzamelde de deur uit gebonjourd en weg gegeven aan bekenden. JJ houdt ook wel van dingen verzamelen en sparen, dus heeft hij een aantal van zijn favoriete boeken uit zijn collectie meegenomen en samen met Melle gaat hij ze bespreken.

Biografieën, oorlogsverhalen en thrillers

JJ is vooral fan van biografieën, oorlogsverhalen en thrillers. Daarom bespreken Melle en JJ: Tsjaar, wat gaat over Poetin en hoe hij zo is geworden. Napoleon, een roman waarin je mee leeft met Napoleon en hoe het ging in die tijd. Jin Jan Sun, dat gaat over een man die ontsnapt is uit Noord-Korea. Operatie Mossad is ook een boek waar JJ heel erg van heeft genoten omdat het gaat over spec-ops en geheime organisaties, wat JJ ontzettend intrigeert. Het verbaasde hem enorm om te lezen wat er zich allemaal in het geheim afspeelt op deze aarde. Onze Gamekings sluiten af met de boeken: Zlatan en De ontvoering van Alfred Heineken wat geschreven is door Peter R de Vries.

Laat ons in de comments weten wat jullie verzamelen en welke boeken jullie checken!

Loading...
 • RomeoNovember

  Tof item, ben zelf ook de laatste tijd weer veel aan het lezen. Ben op dit moment mede door de serie American Gods van Neil Gaiman aan het lezen.

 • bryan

  Super tof item! Ik lees ook minimaal een uurtje per dag, alleen nu ik aan de uni studeer lees ik ’s avonds liever fantasy. Misschien een goeie tip voor je JJ: ‘The Shock Doctrine
  The Rise of Disaster Capitalism’. Het boek gaat door de geschiedenis heen van alle staatsgrepen (CIA) en oorlogen die in de naam van kapitalisme zijn gepleegd.

 • Reill

  Vet JJ! Item nog niet afgekeken maar ik heb alvast een tip. Er is een interview reeks van gevluchte Noord-Koreanen op Youtube waarin ze vertellen over het leven in Noord-Korea en over hoe hun leven nu is.

  https://www.youtube.com/watch?v=DyqUw0WYwoc Volgens mij zijn er 3 delen.

  • Steven

   Klopt! Is ook wel een interessant kanaaltje als into Azië bent.

 • ZurePruim

  20 minuten cringen met JJ. Let’s go!

  • Michel

   Ik zou graag een diner, bij kaarslicht, met JJ willen voorstellen, om de haat-liefdeverhouding tussen u beide te bekrachtigen.

  • Michel

   Voeg deze even aan je post toe, als je wilt: “net als jou”, “weergeving van feiten”.
   Dit als reactie op Brievenmaandag waar een van ons, immer gewaardeerde Stef, ordinair te kakken werd gezet.

 • Michel

  Ludlum!

 • Fake

  @JJ Mocht je de biografie over Hitler van Ian Kershaw nog niet hebben gelezen, dan is dit echt een aanrader! (ook in het nederlands te verkrijgen)

  Hitler 1889–1936: Hubris, (London, 1998) ISBN 0-393-32035-9
  Hitler 1936–1945: Nemesis, (London, 2000) ISBN 0-393-32252-1

 • PauluitOosterhout

  Ik blijf dit leuke items vinden omdat je toch een keer een andere kant ziet van de mensen waar je al jaren naar kijkt.
  Persoonlijk vind ik het lastig om te lezen omdat ik ADD heb en mijn aandacht niet lang kan vasthouden op een boek maar ik vind het wel leuk om te lezen en dan vooral ook non-fictie.
  Historische boeken ( over nederland, 80 jarige oorlog, gouden eeuw, voc, romeinse tijd, franse revolutie enz) maar ook boeken over serie moordenaars vind ik boeiend. Ik heb veel over Jack the ripper gelezen. Vooral omdat het nog steeds niet duidelijk is wie het was.
  Ook biografieen vind ik leuk. Ik hou totaal niet van voetbal maar het boek Gijp vond ik hilarisch.
  Wat ook een bijzonder boek was, was het boek over de historische Jezus, geschreven door filmregisseur Paul Verhoeven. Die man heeft zijn hele leven al een diepe fascinatie voor de historische Jezus en wat er werkelijk waar is van de verhalen rondom zijn persoon. Het is juist de niet religieuze blik op zo’n bekend figuur wat het zo’n goed boek maakt.

  • jefmode079

   Dan moet je zeker die van zlatan en andy vd meijden lezen, bazenboeken zijn dat, net als die van gijpie.

   • PauluitOosterhout

    Bedankt voor de tips.

 • René

  Super leuk item! Precies de reden waarom ik Premium lid ben. En heel leuk om te zien dat de Gamekings ook nog andere hobby’s hebben behalve het gamen. Ik zelf lees elke dag ongeveer een uur, naast mijn andere hobby’s als gamen en televisieseries kijken. Ik moet zeggen dat ik dat altijd goed bestede tijd vind. Bij gamen kan het nogal eens voorkomen dat ik nar drie uur denk “wat heb ik nou eigenlijk zitten doen”. Bij televisieseries is dat al anders. Na een uur Breaking Bad of Better call Saul denk ik vaak “wow, wat is er eigenlijk veel gebeurd in dat uur” en bij boeken is die ervaring nog extremer. Wat niet wil zeggen dat ik niet van gamen houd! Alleen er gebeurt iets merkwaardigs met de tijd.
  Wat boeken betreft kan ik JJ de boeken over Bernhard Günter van Philip Kerr aanraden. Het is een romanreeks (fictie dus) over een privé-detective die leeft en werkt in het Berlijn van de jaren dertig en veertig. Hij ontmoet mensen als Himmler en Goebels en het is niet alleen spannend, het geeft ook een heel interessant doorkijkje naar die fascinerende en afschuwelijke tijd. Na de oorlog gaat hij o.a. naar Cuba en daar maakt hij een heel interessant stuk wereldgeschiedenis mee. Het is historisch allemaal zeer accuraat, maar het leest als een trein en is superspannend.
  Ik begrijp wel wat JJ zegt over “hoogdravende” literatuur. Op de middelbare school hebben ze mijn liefde voor literatuur er ook bijna uit geramd, maar ik zou zeggen: geef het een kans. Zo lees ik vaak boeken van Charles Dickens en Emile Zola. Flinke pillen, geschreven in de negentiende eeuw, maar als je eenmaal gewend bent aan het taalgebruik word je helemaal in die wereld gezogen en is het fantastisch! En veel minder ouderwets dan je aanvankelijk dacht. Ik lees ook graag Stephen King, voor mij persoonlijk de Charles Dickens van deze eeuw.
  Ga zo door mannen, met het maken van deze heerlijke items! Ik zou graag eens een top tien televisieseries en films door Melle willen zien. Ook een soort verzameling toch? Melle zet mij vaak op het spoor van nieuwe series. Een rolmodel 😉

 • int3nz0r

  Nice! Ik heb kennelijk (op sportboeken na) exact dezelfde fascinaties als JJ. Behoorlijk veel inspiratie opgedaan 🙂

 • Jaapie18

  ZIjn jullie nog bezig om die disqus ads weg te krijgen?

 • Michel

  E-boeken wegen, vind ik, niet op tegen de geur van boeken.
  Ik deel je hobby JJ, alleen ontstaat er een stapel met ‘nog te lezen’ die groteske vormen begint aan te nemen en dankzij dit item nog wat zal groeien. Boeken over de Atlantikwall, Cicero, Boud(soort van biografie van Buch), Carthago en ga zo maar door.

  Verzamelen is een groot woord, maar mogelijk mede ingegeven door het lezen(en daarbij behorende schrijven), kan ik (mooie) vulpennen waarderen.

 • René

  Schrijf ik een lange reactie via Disqus, wordt hij geanalyseerd als spam. Come on, gamekings!

 • Martijn talboom

  Tof item! Tegenwoordig luister ik ook audioboeken, ideaal als je aan het stofzuigen bent, of onderweg.

  • Ramon Zwiggelaar

   Mooiste aan audioboeken is wanneer de auteur zelf het boek voorleest

 • roeland

  Vroeger las ik nog wel eens de boekjes die bij je games zaten… nu het daarmee helaas gedaan is kom ik niet verder dan af en toe een comic :p

  Enne. Hoe zit het met die fucking wordpress balk? Heb er nog niks over gehoord ondanks dat ik onder nagenoeg elk item zit te klagen 😉

  • Erik Zumbrink

   Omdat je ook de enige bent die er last van heeft? Zou het misschien niet aan jouw telefoon kunnen liggen? Denk dat de webbeheerders wel met andere dingen bezig zijn dan 1 ”probleem” voor 1 persoon op te lossen denk je niet

   • roeland

    Ik heb meerdere mensen gehoord over hetzelfde probleem en had voor de videoplayer switch geen last op exact dezelfde telefoon. Anyway. Fijn voor je dat jij er geen last van hebt, maar om het probleem dan gewoon weg te schuiven…

 • Item naar m’n hart, nice! Zelf lees ik ook alle kanten op, van bio’s (Warhol, Ché Guevara, Paul Verhoeven, Keith Richards ook) tot Stephen King, alsmede het zwaardere literaire werk (Misdaad en Straf, Infinite Jest etc.). Net als Melle ook A Song of Ice and Fire gelezen, maar qua sci-fi beperkt het zich bij mij vooral tot geijkte klassiekers als Solyaris en Brave New World. Deze zomer hoop ik eindelijk The Lord of the Rings integraal te tackelen, maar tegelijkertijd heb ik ook nog een dikke pil over de Amerikaanse Burgeroorlog staan. Keuzes, keuzes…

  En JJ, als je nog om leesvoer verlegen zit, ik schrijf zelf ook nog wel ’s een moppie. Laatste boek gaat over games #shamelessselfpromotion
  https://mshoogland.wordpress.com/2017/02/21/xp-reflecties-van-een-casual-gamer/

 • PuzInBootz

  Goed item, ook leuk om op deze manier eens de GameKingers te leren kennen wat hen bezighoudt naast het beoordelen en spelen van computerspellen…. Want er is meer op deze wereld dan games alleen 🙂

 • jeroen

  leuk item!

 • Ellie

  Goed item!

  JJ als de Romeinse tijd je intrigeert, check dan ook de boeken van Conn Iggulden over Caesar. Geen harde biografie maar een ‘geromantiseerde’ weergave van zijn leven als kleine jongen tot zijn dood. Goed geschreven en tof om te lezen!

 • GekkeAr

  Jammer dat ik dit item nu niet kan kijken omdat ik geen bazige premium baas ben.
  Maar voor degene die het interesseert: ik lees nu “Einstein” van Walter Isaacson. Biografie over Einstein. Super interessant voor de mensen die wat met (natuur)wetenschappen hebben.
  Ook ben ik “De singulariteit is nabij: (…)” aan het lezen van Ray Kurzweil. Dit boek gaat over het moment waarop computerkracht zo enorm is toegenomen dat we leven kunnen simuleren en/of mensen dus meer een soort van semi robot wordt.
  Als het item heel ergens anders over gaat, sorry, dan is dit off topic.

  • Ramon Zwiggelaar

   KAn je premium zeker aan raden de premium items zijn echt gaaf en vind je nergens anders 🙂

 • Tijl Van de Velde

  Aaaaah niets zo tof als boeken. Het is net zo interessant als films, games & series.

  https://uploads.disquscdn.com/images/166b4aee65a47fd1c304909d630378dd8e993a4d43da507bb8a52d6999b05094.jpg

  • Kane888

   Nice

 • René

  Super leuk item! Precies de reden waarom ik Premium lid ben. En heel leuk om te zien dat de Gamekings ook nog andere hobby’s hebben behalve het gamen. Ik zelf lees elke dag ongeveer een uur, naast mijn andere hobby’s als gamen en televisieseries kijken. Ik moet zeggen dat ik dat altijd goed bestede tijd vind. Bij gamen kan het nogal eens voorkomen dat ik na drie uur denk “wat heb ik nou eigenlijk zitten doen”. Bij televisieseries is dat al anders. Na een uur Breaking Bad of Better call Saul denk ik vaak “wow, wat is er eigenlijk veel gebeurd in dat uur” en bij boeken is die ervaring nog extremer. Wat niet wil zeggen dat ik niet van gamen houd! Alleen er gebeurt iets merkwaardigs met de tijd.

  Wat boeken betreft kan ik JJ de boeken over Bernie Gunther van Philip Kerr aanraden. Het is een romanreeks (fictie dus) over een privé-detective die leeft en werkt in het Berlijn van de jaren dertig en veertig. Hij ontmoet mensen als Himmler en Goebels en het is niet alleen spannend, het geeft ook een heel interessant doorkijkje naar die fascinerende en afschuwelijke tijd. Na de oorlog gaat hij o.a. naar Cuba en ook daar maakt hij een heel interessant stuk wereldgeschiedenis mee. Het is historisch allemaal zeer accuraat, maar het leest als een trein en is superspannend.

  Ik begrijp wel wat JJ zegt over “hoogdravende” literatuur. Op de middelbare school hebben ze mijn liefde voor literatuur er ook bijna uit geramd, maar ik zou zeggen: geef het een kans. Zo lees ik vaak boeken van Charles Dickens en Emile Zola. Flinke pillen, geschreven in de negentiende eeuw, maar als je eenmaal gewend bent aan het taalgebruik word je helemaal in die wereld gezogen en is het fantastisch! En veel minder ouderwets dan je aanvankelijk dacht. Ik lees ook graag Stephen King, voor mij persoonlijk de Charles Dickens van deze eeuw.

  Ga zo door mannen, met het maken van deze heerlijke items! Ik zou graag eens een top tien televisieseries en films door Melle willen zien. Ook een soort verzameling toch? Melle zet mij vaak op het spoor van nieuwe series. Een rolmodel 😉

  • Dylan

   Als ik vragen mag, lees je Zola in het Nederlands? En wat zijn je favoriete boeken van deze man? Ik ben bekend met het genre, fin de siècle, naturalisme, maar dan vooral met de Nederlandse variant (Couperus, Emants, Van Eeden en Van Deyssel). Ik ben helemaal zot op die archaïsche schrijfstijl en het melancholische/metafysche in dat soort boeken. Heb ook nog een vertaling van Madame Bovary thuis liggen, maar ik weet het nooit zo goed met vertalingen.Doet het niet te veel te kort aan de oorspronkelijke taal?

   En ik ben het zeker eens met dat laatste, bring it on Melle!

   • René

    Ik lees Zola in het Nederlands. De tijden dat ik deze man in het Frans kon lezen (middelbare school) liggen ver achter me. Ik zal in de Nederlandse vertaling best wel wat missen, maar in het Frans mis ik nog meer:-) Verder valt het echt mee met die archaïsche schrijfstijl. Zola schrijft juist heel helder. Van hem raad ik Nantas aan, en Thérèse Raquin. Dat laatste boek is haast een horror-roman / thriller over een vrouw en haar minnaar die samen haar echtgenoot vermoorden. Vervolgens wordt de man geplaagd door schuldgevoel en nachtmerries. Op een gegeven moment ziet hij zelfs het lijk van de vermoorde man tot leven komen.

    • Dylan

     Misschien ga ik het dan toch eens proberen. Frans leren is zo veel moeite xD

 • Ramon Zwiggelaar

  wat een ontzettend gaaf item! Dit maakt Gamekings echt uniek vergeleken met alle andere games sites. Veel meer inkijk in de levens van de Gamekings zelf. Dat vind ik echt mooi. Dan kijk je ook anders tegen een mening aan als iemand een gamereview doet omdat je meer van de reviewer weet.
  Ik denk trouwens dat ik dit soort boeken ook heel leuk ga vinden, ga meteen die van Napoleon en Putin aanschaffen!

 • Puk Plet

  Ik snap JJ niet. Heeft nergens geduld voor, maar wel om dikke boeken te lezen. Dat is bij mij net andersom. Boeken kan ik echt niks mee maar tijd investeren om bijvoorbeeld Prison Architect te goed te kunnen spelen lukt me wel.
  Ik kijk ook altijd liever de film of serie dan het boek te lezen. Ik kan er geen beeld bij bedenken.

  • René

   Lees de thrillers van het Nederlandstalige schrijversechtpaar Escober dan maar eens. Taalgebruik zonder poespas en nagelbijtend spannend.

  • JJ

   Ik heb me dat aangeleerd toen ik studeerde. Ik kan me dan afzetten en extreem gefocust en snel lezen. En als ik iets goed of snel kan, dan heb ik geen problemen. Maar als iets te moeilijk is voor mijn basis vaardigheden, dan raak ik gefrustreerd

   • Nephilim1977

    Maar heb je nog tips om te leren snel-lezen? Ik las vroeger heel veel (voornamelijk Engels) maar moet me heel erg focussen op de tekst. Met als gevolg dat ik vrij langzaam lees.
    Nu kijk ik ook erg graag films en dat minimaliseert mijn vrije tijd nogal waardoor de vele boeken die ik heb blijven liggen 🙂 Dus mocht je tips hebben hoor ik het graag. Audioboeken zijn tof voor onderweg op de fiets naar het werk maar daar is weer het probleem dat 9 van de 10 boeken die ik wil lezen (veel boeken over film productie/historie) geen audio versie hebben.

    • JJ

     Zo even uitleggen is lastig. Draait vooral om te leren bijzinnen van de woorden waar het om draait te splitsen. Dus je leert om steeds de belangrijke zinsnedes te lezen en de bijzinnen te laten. Is echt geënt op veel moeten lezen, wat ik voor mijn studie Geschiedenis moest doen. Voor ee fun lezen zou je en eigenlijk ook ik, langzamer moeten doen.

 • Guan

  Nice man, was JJ maar mijn geschiedenis leraar.

 • Steez977

  Melle wat vond je van Read? Player One? Benieuwd naar de verfilming, vrees wel dat enkel het concept zal behouden worden en de meeste verwijzingen geskipt zullen worden. Boek paar keer gelezen en van genoten. Armada daarentegen (2e boek van Cline,maar niet vervolg op RP1) dan weer teleurstellend.

 • Nephilim1977

  Ik ben tegenwoordig de bundels (hard en soft covers) van Junji Ito aan het verzamelen. Ik weet het, manga, maar heel erg geïnspireerd door H.P. Lovecraft. Aanrader voor horror fans die hun horror iets meer gestoord willen. Erg vette artwork ook. Toffe boeken.

 • wesley

  Melle verzameld misschien niet.
  Zoals ik me nog kan herinneren fotografeert Melle met een spiegelreflex camera.
  Ben wel benieuwd wat Melle heeft op basis van lenzen / objectieven.

 • WinterBase

  Super vet dit. Meer boeken!!

 • vikingtom

  Vet item!!!!!!!!!!!!!!!

 • LA

  Supervet item! Mijn favoriete boeken:
  – Plato – Politeia
  – Plato – Apologie
  – Nietzsche – The Gay Science
  – James Baldwin – The Fire Next Time
  – Sun Tzu – The Art of War

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord