Menu Premium

Valve zegt dat fans van Half Life ‘mogen hopen op ‘iets nieuws’

JeffreyHage 25/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve ontwikkelaar Robin Walker heeft gisteren gezegd dat Half Life fans weer op iets nieuws mogen hopen. Het infameuze nummer ‘3’ komt helaas niet voor in het interview, maar Walker maakt wel duidelijk dat het Valve team bang was om weer met Half Life aan de slag te gaan. Het open einde van Alyx suggereert echter dat er na Alyx nog iets nieuws aan kan komen. Maar wat dan?

Het eeuwige wachten op Half Life

“We wanted to be excited about possibility again,” aldus Wallker. Half Life 3 begint zo langzamerhand een myhte te worden. Na het ongekende succes van het origineel en Half Life 2 (met alle episodes) werd het erg stil rondom de franchise. Die stilte duurde maar liefst 12 jaar, van 2007 tot 2019. De stilte werd toen doorbroken met de komst van Half Life Alyx, een VR only game. Dankzij een mod is het wel mogelijk om de game zonder VR te spelen, maar voor de fans die wachten op een old school Half Life was Alyx toch een beetje een tegenvaller. Walker vertelt echter dat het open einde van Alyx ruimte geeft voor meer.

Het einde werd uiteindelijk omgegooid

“We gave [you] a red herring where you think you know how it’s going to end with a fully plausible ending and we then subverted that, which were all really important elements that took a lot of iteration and came together towards the end,” aldus Walker. Het lijkt dus alsof Valve het einde van Alyx aan heeft gepast om ruimte vrij te maken voor iets nieuws. Wat dat nieuws gaat zijn is nog onzeker. De druk op de game is dankzij het lange wachten zo groot geworden dat Valve wel met iets heel speciaals moet komen om die jaren wachten te compenseren. Wij van Gamekings ontvangen Dr Freeman in ieder geval met open armen mocht hij weer langs willen komen. Rise and shine Dr Freeman, rise and shine!

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch