Menu Premium

Komt Half-Life 3 ooit nog uit of moeten we ‘t vergeten?

22/01/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met Half-Life Alyx bezorgde Valve ons een mooie terugkeer van de Half-Life franchise. Het was een volwaardige aflevering en misschien wel de beste VR-game ooit gemaakt. Hoewel de Half-Life franchise officieel dus is teruggekeerd uit de winterslaap, is volstrekt onbekend of en wat de serie ons nog gaat brengen. En dan komt altijd die ene vraag bovendrijven. Komt Half-Life 3 nog ? JJ is in de geschiedenis van Half-life gedoken om erachter te komen of er nog een kans bestaat dat we deel 3 ooit gaan zien. En dat allemaal omdat Valve-baas Gabe Newell de deur eerder deze week weer op een kier zette…

De terugkeer van een verloren franchise

Van 2007 tot aan 2019 was het doodstil rond de Half-Life franchise. Van de voor 2008 geplande Episode 3 werd niks meer gehoord en een terugkeer van de franchise stond ook nooit 100% vast. Dat tijdperk kwam tot een eind in november 2019, toen Half Life: Alyx voor het eerst werd getoond. De game kreeg een releasedate voor Maart 2020. Het moment was eindelijk daar. De Half-Life franchise was officieel terug van weggeweest. Of werd er in die tussen jaren wel degelijk aan de serie gewerkt, maar zagen we dat nooit?

Maar waar is Half-Life 3 nou?

Maar de komst van Half-Life Alyx heeft niet veel veranderd wat betreft Half-Life 3. Half-Life 3 is er nog steeds niet, en of deze in development is weten we ook niet. Gabe en consorten weigeren echte concrete info te geven. In een interview gaf Gabe deze week echter aan dat Half-Life Alyx wat veranderd had bij de studio. Wat dat was zei niet. Enkel dat er enkele games in ontwikkeling waren. De vraag is nu of  Half-Life 3 daarbij zat. Is de game in development is of gaat dat ooit nog gebeuren? Aan de hand van de interviews en uitspraken en de bedrijfscultuur en mores van het hedendaagse Valve gaat JJ proberen een antwoord op deze vraag te geven.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch