Menu Premium

De eerste mod voor Half-life Alyx die je game laat spelen zonder VR

Joquai Hooff 13/04/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een paar weken geleden kwam er een soort van een mod uit die je Half-Life: Alyx laat spelen zonder dat je een VR-headset hoeft op te hebben. De nieuwe puzzel shooter van Valve zou met behulpt van de mod gedeeltelijk speelbaar zijn met muis- en toetsenbordbediening. De mod was echter duidelijk in pre-alpha en een beetje een shitshow. Je kon er de game niet eens mee te voltooien. Sinds deze week is er echter een nieuwe niet-VR-mod. Een die niet in pre-alpha zit en die belooft dat spelers de hele game kunnen ervaren zonder het gebruik van een VR-headset.

Half-Life Alyx zonder VR maar gewoon met muis en toetsenbord

Het installatieproces van de mod is misschien wat ingewikkeld, maar er is een video van zeven minuten waarin wordt uitgelegd wat je moet doen. Er is ook een lijst met de bedieningselementen op de Github-pagina, die bijvoorbeeld opmerkt dat de beweging (vloeiende beweging natuurlijk) standaard de pijltoetsen gebruikt in plaats van WASD. Er zijn ook enkele walkthrough-opmerkingen over dat het beeld vaag doet tijdens het spelen. Dat is en sich logisch omdat dat wat je normaal gesproken met je hoofd doet. nu is omgezet naar je pijltjes-toetsen.

Nog niet helemaal optimaal

Een helemaal bugvrije ervaring is deze adaptatie van de game nog niet. Het is ook af en toe wennen aan de besturing als je door de omgeving heen probeert de wandelen. Maar als je hebt gewacht op een niet-VR-manier om Half-Life: Alyx te spelen, dan lijkt dit het beste alternatief voor dit moment. Daarmee is de mod voor de spelers die geen VR-headset hebben of geen zin hebben om er één aan te schaffen. maar Alyx toch moeten spelen, een meer dan goed begin. Hopelijk gaat Valve er nu niet opeens een stokje voor steken. Want dat zou een flink potje balen zijn.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch