Menu Premium

Valve schijnt Apple te helpen met ontwikkeling AR headset

Reilly 04/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als we nieuws site Digitimes (paywall) mogen geloven werkt Apple op dit moment samen met Valve aan een AR headset. Apple schijnt al een tijdje te werken aan haar eigen AR headset maar wist er klaarblijkelijk niet zelf uit te komen.

Valve x Apple

Het gerucht is afkomstig van “industry sources” – neem het dus wel met een beetje (of veel) zout. Het schijnt dat Apple een tijd lang zelfstandig heeft gewerkt aan een AR headset. Het bedrijf heeft op een gegeven moment echter ervoor gekozen om de ontwikkeling even op pauze te zetten.

Nu is de ontwikkeling weer vervolgd, maar dit keer in samenwerking met Valve. Niet direct een combinatie van bedrijven die je snel zou verwachten. Valve heeft wel wat ervaring in het ontwikkelen van hardware, waaronder in samenwerking met andere bedrijven. De Steam machines van Valve waren niet een heel groot succes. De Steam Machines werden op hardware gebied echter voornamelijk door derde partijen ontwikkeld. Valve’s VR divisie heeft meer succes beleefd – eerst in samenwerking met HTC voor de HTC Vive en ondertussen met Valve’s eigen Index VR headset. Andere hardware die Valve heeft ontwikkeld zijn onder andere de Steam Link en de Steam Controller. Het bedrijf achter Steam heeft zich tot nu toe echter nog nooit aan AR gewaagd – voor zover het publiek weet, in ieder geval.

Apple’s AR headset

De AR headset die Apple aan het ontwikkelen is schijnt vooral te moeten dienen als een accessoire voor de iPhone, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Microsoft’s Hololens die standalone werkt. De headset zou vooral moeten dienen voor de display terwijl het rekenwerk overgelaten wordt aan de bijbehorende iPhone. Apple analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de AR headset ergens begin 2020 uit zal komen.

Geloof jij in deze samenwerking? Gaat Half-Life 3 exclusief naar Apple’s AR headset komen? Is dit allemaal onzin? Let us know!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch