Menu Premium

Steam Link app van Valve naar de iPhone, iPad en Apple TV

Hylke Haagsma 16/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

PC gaming is klaar om samen te gaan met iOS. De Steam Link-app van Valve is beschikbaar voor apparaten van Apple. Je kunt ze eenvoudig op je tv afspelen via de Apple TV, rechtstreeks vanaf je pc gestreamd.

Wou Apple wel Steam Link?

Apple had vorig jaar de release geblokkeerd, maar inmiddels staan ze het toe. Waarschijnlijk omdat je er geen games meer mee kunt kopen. Je kunt het nu uit de App Store halen. Valve heeft de naam “In-Home Streaming” ook gewoon Remote Play genoemd in de nieuwste b├Ętaversie van Steam. Zolang de verbinding goed genoeg is, zal het werken. Toen Steam Link werd gelanceerd, had je een andere pc of speciale hardware nodig, maar apps voor iOS, Android en zelfs Raspberry Pi maken het veel breder beschikbaar. Het is niet echt cloud-gestreamd gamen, maar iedereen met een Steam-account vol met games, een fatsoenlijke verbinding en een van die apparaten heeft plotseling veel meer opties voor hoe ze kunnen spelen.

Ga jij er gebruik van maken met je Iphone of Ipad? Laat het ons weten in de comments en stel daar ook gelijk al je brandende vragen.

 

Ghost Recon Breakpoint gaat naar Epic Games Store

Steam is ondertussen bezig met een heftige strijd met de Epic Games Store. Zo komen de verschillende edities Ghost Recon Breakpoint ook enkel naar de Epic Games Store. Het is niet verwonderlijk dat de PC-versie nergens te vinden is op Steam.

In plaats daarvan heeft de Epic Games Store de eer, met de standaard-, deluxe- en ultieme edities van het spel. Dit zou geen verrassing moeten zijn voor iedereen die recente controverses heeft gevolgd.

The Divison 2 was de eerste grote game van Ubisoft die over stag ging, en hoewel de uitgever onlangs Starlink: Battle for Atlas op Steam uitbracht, lijkt het erop dat de meest geanticipeerde games uit de buurt van de dienst van Valve worden gehouden. In beide gevallen heb je de geïnstalleerde Uplay-client nodig om Ubisoft-spellen te spelen.

Wat denken jullie? Blijft Steam een grote speler?

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch