Menu Premium

Valve insider: ‘Xbox Game Pass komt naar Steam’

JeffreyHage 12/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve insider Tyler McVicker weet ’t zeker: de Game Pass komt naar Steam! Microsoft heeft eerder zonder succes geprobeerd om de Game Pass bij Nintendo en zelfs bij PlayStation aan te bieden. Bij Valve lijken ze nu m eer geluk te hebben. McVicker deed zijn onthulling in een Q&A op YouTube en vertelde dat Valve zeker interesse heeft in Microsoft’s finest. Maar was dit al het nieuws wat McVicker had te vertellen?

De game pass moet op alle platforms

Phil Spencer was er heel stellig in: de Xbox Game Pass moet op zoveel mogelijk platforms te gebruiken zijn. Maar om dat te doen, moet Xbox Live Gold ook klaar worden gemaakt om met deze service te worden gebruikt. Dit is tot op heden nog niet gebeurd. Mede daarom is het nog niet mogelijk dat de PS4, PS5 en de Switch gebruik maken van de Game Pass. Als ze dat al zouden willen. Microsoft wil ook met haar ‘Windows-store’ al inzetten de PC gamers, dus de interesse van Steam kan ook hier roet in ’t eten gooien. Het enige wat verder te doen is, is speculeren. En voorlopig hebben noch Microsoft noch Valve gereageerd op dit bericht. Wat vrij logisch is bij zulke berichten, omdat de  zaak iets te groot is om zo maar even tussen neus en lippen bekend te maken.

Hij gaat als een dolle

De Game Pass is al een tijdje behoorlijk op stoom. Het is een erg aanlokkelijk concept: je neemt een abonnement op de service waar je 13 euro per maand voor betaald. Met die 13 euro per maand heb je toegang tot een shitload aan verschillende games. Waaronder ook nagelnieuwe triple AAA titels die je met early acces kan spelen. Sony is naar verluidt haastig op zoek naar een counterpunch, maar of en wanneer ze die gaan vinden is nog onzeker.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch