Menu Premium
Loading...

EvdWL over Game Pass, de E3 2021 & het relletje rond MLB 21 The Show

09/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jawel! Het weekend van deze verkorte week staat pal voor je deur! Je hoeft alleen nog maar open te doen. En je weet ook wat er dan achter die deur staat: een gloednieuwe EvdWL op je scherm! Dit keer nemen er niet 2, maar 3 Gamekings voor je plaats achter de desk. Met Koos en Jelle wordt het wat dat betreft in ieder geval een groot feest. De heren gaan het deze keer hebben over GTA V op de Xbox Game Pass, MLB 21 The Show, de E3 2021, Blue Box Game Studios  en natuurlijk nog heel veel meer.

Xbox Game Pass strikes again

Al jarenlang kunnen Xbox gamers genieten van de Xbox Game Pass service. Een service waarin jij, voor een schappelijk bedrag, uit een groot arsenaal aan games kan kiezen om te spelen. Dit arsenaal bestaat niet alleen uit kleine games, maar ook uit Triple A first en third party titels. Zo kunnen gamers op de dag van release genieten van de first party games van Xbox. Maar gamers kunnen ook (opnieuw) genieten van de grootste game van de afgelopen 10 jaar, sterker nog, misschien zelfs ooit: GTA V. Hoewel de game al eerder op Game Pass stond, was dat maar voor maand. Mensen die het spel in eerste instantie dus hadden gemist, krijgen nu een tweede kans.

Nederlandse developers rise up!

Als we kijken naar de Nederlandse game-industrie kan je niet echt heel veel heavy hitters opnoemen. Tuurlijk, Guerilla Studio’s speelt een gigantische rol voor PlayStation, en afgelopen december hadden wij Tomas Sala, developer van Xbox succes The Falconeer, bij ons te gast. Maar het merendeel van Nederlandse game developers bevindt zich voornamelijk in de Indie scene. Daar kwam deze week een beetje verandering in. Blue Box Game Studios, uit Leiden, is namelijk verantwoordelijk voor de PS5 exclusive ‘Abandoned’. En nee,  zij zijn geen alter ego van Hideo Kojima.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch