Menu Premium

Twitch streamers worden voor lul gezet omdat ze games op ‘easy’ spelen

JeffreyHage 02/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een game spelen en streamen moet vooral draaien om plezier, toch? Daar denkt Twitch streamster Ashley Roboto ook zo over. De Canadese heeft echter bekend gemaakt dat ze steeds vaker belachelijk wordt gemaakt omdat ze games op een ogenschijnlijk laag niveau speelt. In een video geeft ze een statement af aan al haar haters. Maar waarom moet je een streamer eigenlijk belachelijk maken omdat ze een game in de easy-mode speelt?

Prioriteiten liggen soms anders

Het is voor ons makkelijk oordelen: je bent een streamer, dus je speelt veel games. En dus je moet je wel goed zijn. Dat lijkt op het eerste gezicht geen verkeerde aanname, maar toch liggen de zaken wel wat gevoeliger. Een game als Dark Souls is bijvoorbeeld notoir om zijn moeilijkheidsgraad, dus om een streamer af te branden voor falen is ietwat nep. Om op het verhaal van Ashley Roboto terug te komen: haar publiek maakte haar belachelijk omdat ze tijdens de stream van Kingdom Hearts 3 de game op ‘easy’ had staan. Kingdom Hearts 3 is een goed voorbeeld, omdat het best een ingewikkelde game is, maar wel een goed verhaal heeft. En omdat Ashley zich op dat goede verhaal wilde focussen, zetten de game op easy. Op die manier kon zij en haar publiek beiden van dat goede verhaal genieten. Niks mis mee, toch? Blijkbaar wel…

Een groot probleem

Een game spelen moet zoals eerder gezegd bovenal leuk zijn. En het wrange aan dit hele verhaal is dat meerdere streamers aangeven last te hebben van het moeten halen van een bepaald niveau. Er is blijkbaar een hele grote groep Twitch kijkers die een idee hebben over hoe een game gespeeld ‘moet’ worden en zij projecteren deze gevoelens op de streamers die ‘hun’ games spelen. Zo werd streamster Nikatine compleet afgebrand omdat ze Flight Simulator , volgens haar publiek niet op de juiste manier speelde. Dit terwijl ze altijd simulator games op haar account speelt. Maar haar publiek is echter zo gewend geraakt aan een bepaald niveau dat ze eisen dat ze dit altijd haalt. Hoe kijken jullie tegen deze materie aan?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch