Menu Premium

Teppen is een nieuw kaartspel vol Capcom personages

Dennis 05/07/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vrijwel elke grote zelfrespecterende gamestudio heeft tegenwoordig een eigen Card Game. Capcom hoort hier met Teppen nu ook bij.

Populaire franchises

Hearthstone, Gwent, The Elder Scrolls: Legends. Aan kaartgames geen gebrek tegenwoordig. Het lijkt wel alsof elke populaire franchise zijn eigen kaartspel krijgt. En met Teppen kunnen we nu nog een titel aan dit steeds maar langere rijtje toevoegen. In deze game draait het echter niet om een specifieke franchise, maar om verschillende populaire Capcom franchises samen. 

Zo zul je kaarten tegenkomen uit de Street Fighter, Mega Man, en Resident Evil series. En zullen ook personages als Dante, Rathalos, en Morrigan Aensland hun opwachting maken. Karakters die ondertussen wel bekend zijn met de nodige crossovers. Van de eigen Capcom Versus games tot Super Smash Bros en Project x Zone. Dat Capcom voor deze insteek kiest met hun Card Game is dan ook niet zo’n heel grote verrassing. 

Teppen is free-to-play 

In Teppen kun je op meerdere manieren spelen. Als je alleen speelt is er een Story Mode waarbij je met verschillende personages (Hero’s) een verhaal doorloopt en kaarten vrijspeelt. Deze kaarten kun je vervolgens uitproberen in Free Matches. Mocht je een serieuzere uitdaging tegen andere mensen willen dan is er onder andere een Ranked en een Grand Prix modus.

Teppen is echter wel een free-to-play mobile game. Dit betekent dus uiteraard dat je ook nieuwe kaarten met echt geld kunt kopen. Hoe hard dit nodig is om te kunnen concurreren met andere spelers is natuurlijk altijd de vraag in dit soort games. Gelukkig(?) kun je dit nu al zelf gaan uitvinden. De game is namelijk vandaag al via de App Store en Google Play te downloaden. 

Mocht je nog niet zeker weten of deze game het waard is om uit te proberen dan kan onderstaande trailer je wellicht helpen. Wie weet, misschien is het wel heel leuk en is het meer dan het zoveelste kaartspel vol microtransactions.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch