Menu Premium

Steam verwijdert per ongeluk alle Rockstar games van het platform

JeffreyHage 20/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iemand bij Steam heeft per ongeluk op de verkeerde knop gedrukt. Gevolg: alle Rockstar games zoals Grand Theft Auto V, Red Dead Redemption 2, LA Noire, Max Payne 3, en Bully verdwenen van Steam. Dankzij de fout was het (kort) niet meer mogelijk om al deze Rockstar games te kopen op Steam. De fout werd binnen een half uur hersteld maar met het herstel kwam ook een oude bekende ineens terug op Steam. Benieuwd welke game er terugkwam? Lees dan snel verder.

Hoe het gebeurde

De fout werd zichtbaar op het Steam systeem SteamDB. Op dit systeem is alles wat op Steam gebeurd terug te lezen. Waaronder dus het verwijderen, kopen- en verkopen van games. Op SteamDB was opeens het volgende te zien: alle Rockstar games waren verwijderd op (volgens SteamDB) bezwaar van Rockstar zelf. Dit liet even de gedachte oprijzen dat Rockstar wellicht bezig was om een eigen store te openen. Iets wat een half uur later alweer ontkracht was. Binnen no time waren de games terug. En met alle games die terugkwamen (zoals de titels hierboven) keerder verrassenderwijs ook een oude bekende terug. Opeens was Midnight Club II (voor ongeveer een uur) óók te koop in de Steam store. Dit was helaas niet de bedoeling (de game was in 2018 door Rockstar verwijderd) en dus is Midnight Club II nu inmiddels opnieuw onvindbaar in de store.

Steam

Ontwikkelaar Valve blijft met Steam steeds continue in beweging. En daar komen ook wel eens fouten bij kijken. Bij Steam werken ook mensen, dus fouten gebeuren nu eenmaal. Steam heeft het daarnaast ook erg druk met haar platform. Een insider wist eerder al te vertellen dat de Game Pass wellicht naar Valve’s platform gaat komen. En daarnaast is één de oudste MMORPG’s Runescape nu ook te spelen via Steam. Plus je kon deze heel eventjes Midnight Club II kopen. Iets wat een aantal mensen gelukt is, aangezien de player count de afgelopen week sinds 2017 niet meer zo hoog was. En dat allemaal omdat iemand op het verkeerde knopje drukt. Je weet wel, Delete All.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch