Menu Premium

Retro deluxe: Old School Runescape vanaf nu te spelen op Steam

wesselj 26/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ja, ja je leest het goed. In een tijd dat we het hebben over 3080 videokaarten en 4K beeld, is dé free to play MMORPG uit de 2000’s vanaf nu speelbaar op Steam. Meer old school dan dit ga je het niet krijgen. Uitgever Jagex en Valve hebben de handen ineen geslagen en er voor gezorgd dat de retro variant van Runescape nu ook speelbaar is via Steam. Een hele generatie aan gamers heeft zijn of haar liefde voor RPG’s (of gaming in general) te danken aan dit spel. Gamers kwamen in 2013 bijvoorbeeld massaal bijeen om deze 2007-variant van het spel nieuw leven in te blazen. En de community is sindsdien nog zo levendig als een pasgeboren veulen.

De community bepaalt

De developers en de community hebben sinds de launch van Runescape een toffe en redelijk unieke onderlinge verhouding. Omdat een old school variant van een game oorspronkelijk alleen leeft op nostalgie, en deze nostalgische charme relatief snel uitwerkt bij het gros van de spelers, hebben de heren van Jagex besloten om alle bedachte veranderingen in de game te pollen bij de spelers. Spelers besluiten dus zelf welke content en welke veranderingen wel of niet de ‘nieuwe editie’ bereikten. Een MMO als deze moet natuurlijk hetzelfde blijven, maar het moet ook niet stil blijven staan. Een lastige balancing act voor de developers. Maar Jagex heeft hier duidelijk een passende oplossing voor gevonden, want Old School Runescape is inmiddels ook alweer 8(!) jaar oud.

Een goed moment om (weer) te beginnen?

Als je na alle die jaren van het bestaan van Old School Runescape jezelf nog steeds hebt weten te weerhouden van het opgraven van een gezonde dosis nostalgie, dan is dit wederom een goede kans. Het uitbrengen op Steam gaat ongetwijfeld zorgen voor een golf aan nieuwe spelers. En dus hoef je jezelf niet alleen te voelen als je als n00b rond dwarrelt in Lumbridge. Maar pas op! Voor je het weet zit je tot je ballen diep in Old School Runescape. Maar ach, je moet toch iets in de lockdown.

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch