Menu Premium

Steam lijkt zich klaar te maken om zich met cloud gaming te bemoeien

Reilly 08/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De strijd om dé cloud gaming dienst van de toekomst te worden begint steeds intenser te worden. Er gaan namelijk wat geruchten rond dat Steam zich ook in de strijd gaat mengen.

Steam Cloud

Neem deze informatie vooralsnog maar even met een flinke dosis zout. Niet alleen is de informatie die we hebben tot nu toe erg gering, het is ook bijna onmogelijk om voorspellingen te doen wat betreft Steam. Het zou bijvoorbeeld zelfs mogelijk zijn dat derde partijen – zoals Nvidia met GeForce Now – hun stream diensten via Steam gaan aanbieden. Of misschien inderdaad dat Steam zelf een streaming dienst gaat lanceren. In ieder geval is de informatie die we hebben afkomstig van het Twitter account SteamDB.

De eerste tweet:

De tweet linkt naar een stukje code van een site voor “partners”. Partijen die dus met Steam werken. In de code is een functie te vinden met als naam “SignLatestCloudGamingAddendum”, met vervolgens de check of de partner(s) in kwestie de Addendum hebben ingevuld.

De tweede tweet:

Volgens SteamDB zou in de laatste Steam Beta update source code wat referenties te vinden zijn naar Cloud Gaming. In de update zouden referenties staan naar support voor cloud gaming providers, waaronder Valve zelf.

En dat was het! Meer informatie hebben we (nog) niet om mee te werken. Mocht Valve wel mee willen doen aan deze strijd dan hopen we maar niet dat ze het bekende Valve Time erbij gaan halen…

De competitie

De competitie is namelijk zeker niet mals. Google staat op dit moment even flink in de spotlight omdat het deze maand, op 19 November, al haar Stadia streaming dienst lanceert (voor mensen die de Stadia Founder’s Edition hebben gepreorderd). Verder is PlayStation flink aan de weg aan het timmeren met PlayStation Now (50% meer subscribers in de afgelopen maand, nu 1 miljoen subscribers) en is Nvidia al jaren bezig met GeForce Now.

Overigens heeft Steam zelf ook al een “Remote Play” dienst (voorheen In-Home Streaming). Dit is echter geen cloud streaming dienst; je kunt je games vanaf je eigen PC naar andere apparaten streamen. Dit kan bijvoorbeeld naar je televisie toe met de Steam Link of naar je minder krachtige laptop/smartphone met de Steam app.

Mocht Steam wel daadwerkelijk zelf een eigen cloud streaming dienst gaan lanceren dan kan dit natuurlijk best wel eens zeer interessant zijn. Tenslotte heeft zowat iedere PC-gamer al een flinke Steam library. Zou het bijvoorbeeld niet vet zijn als je je bestaande game-library nu ook opeens naar gelieve kunt streamen, zonder dat je daar je PC bij aan hoeft te laten?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch