Menu Premium

Google Stadia zal vanaf 19 november aanstaande te gebruiken zijn

Alex 16/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Google heeft de releasedatum vrijgegeven voor haar game-streamingdienst Google Stadia. Gamers kunnen naar hartenlust hun games streamen vanaf 19 november 2019. Er is echter wel een kleine kanttekening; deze datum is alleen geldig voor mensen met een Pro-abonnement. De dienst zal voor Stadia Base-gebruikers volgend jaar pas beschikbaar zijn; aldus de website van Stadia.

Voor wie Google Stadia nog niet kent

Met Google Stadia kunnen gamers hun favoriete games streamen. Met behulp van een Chromecast Ultra, een WiFi-verbinding, de Stadia-controller en een scherm naar keuze, moet er volgens het Amerikaanse bedrijf een prima game-ervaring te realiseren zijn. Google wist de releasedatum met de gehele wereld te delen via hun officiële Twitterkanaal. Ondanks dat veel mensen inmiddels wel weten wat de streamingdienst zoal te bieden heeft, gaat de bekendmaking van de datum gepaard met een trailer. In deze trailer legt Google nog even haarfijn uit wat men kan verwachten van hun Stadia.

Games, games, games

Een game-streamingdienst is natuurlijk geen echte game-streamingdienst als het niet de nodige spelletjes weet te leveren. Hoewel in eerste instantie gedacht werd dat het een Netflix-achtige omgeving zou worden, moeten de games binnen Google Stadia apart van elkaar worden aangeschaft. Is de game eenmaal digitaal afgerekend, dan kan de desbetreffende titel geheel gratis gestreamd worden. Ben jij de trotse bezitter van het Stadia Pro-abonnement (€9,99 per maand), dan worden er per maand een aantal games gratis aangeboden. Games als Assassin’s Creed Odyssey, Baldur’s Gate 3, DOOM Eternal, Destiny 2, Ghost Recon Breakpoint en natuurlijk Cyberpunk 2077, zullen speelbaar zijn via Stadia. Ben jij al overtuigd? Of heb je Google Stadia al lang in de pre-order staan? Laat het vooral weten in de comments.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch