Menu Premium

Sony vraagt patent aan waarbij AI games voor je speelt

JeffreyHage 22/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony blijft bezig om nieuwe patenten voor de PlayStation aan te vragen. Zo hadden we eerder uiteraard al het banaan verhaal. Ook wilde PlayStation de techniek vastleggen waarmee je geur kunt simuleren met behulp van je console. Nu komt daar een ander patent bij. Dit patent bestudeert jouw gedrag terwijl je games speelt en gaat dan – als je om wat voor reden dan ook moet stoppen – verder met jouw eigen speelstijl. Allemaal leuk en aardig, maar als de AI de game voor jou speelt, maak je er dan zelf nog wel wat van mee?

Sony patent maakt games makkelijker

Het voorbeeld wat Sony gebruikt voor deze techniek heeft met moeilijke levels te halen. De techniek van dit patent zorgt ervoor dat je gedrag wordt bestudeerd terwijl je de game speelt. Op basis daarvan kopieert de game je gedrag en kun je de game op ‘automatic mode’ laten spelen om dat moeilijke level te halen. Wat de techniek vervolgens ook doet is bijhouden welke taken de speler zelf heeft voltooid en welke er met behulp van de AI zijn behaald. Een ander voorbeeld wat voorbij komt, is dat van co-op multiplayer games. Stel je moet stoppen met de game om wat voor reden dan ook, maar je vriend(in) wil wel doorspelen. De AI van deze techniek maakt het dan mogelijk om voor jou verder te spelen. Precies zoals jij dat zelf zou doen.

Voor- en nadelen

Ook deze techniek heeft uiteraard zijn voor- en nadelen. Zo is het uiteraard tof dat als je die co-op multiplayer met een vriend speelt (zoals It Takes Two) hij die game gewoon door kan spelen als jij weg moet. Hier zitten verder vrij weinig nadelen aan, maar het feit dat je straks de AI in kan laten stappen om een level voor je te halen klinkt wat nep. Ja, sommige games zijn notoir als het gaat om de moeilijkheidsgraad, maar dat is nu ook juist de appeal van deze game. Wat vinden jullie? Is dit een goede vondst van Sony met handige mogelijkheden, of hebben ze aan de tinner gesnoven?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch