Menu Premium

‘Sony wil dankzij nieuw patent geur toevoegen aan toekomstige gameplay-ervaringen’

Jan Johan Beldrok 11/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft iets met patenten momenteel. En het liefst patenten van het kaliber ‘Say what?’ Eerder deze maand hadden we het patent waarmee games Sony wilde gaan besturen met elk willekeurig voorwerp. In dit geval een banaan. En nu komen ze met een patent waarmee ze geur aan de gameplay-ervaring willen toegeven. Iets te veel gerookt daar in Japan…

Laatste experiment van ‘smelly vision’ was in 1960 in film Scent of Mistery

Sony heeft dus ook een patent aangevraagd die het mogelijk moet gaan maken om games te ruiken. Dat is op zich niks nieuws want er werd al eerder geëxperimenteerd met smelly vision in de film ‘Scent of Mystery’ uit 1960. Maar daarna werd de techniek niet meer aangeraakt. Verschillende bedrijven hebben er in de tussentijd mee geëxperimenteerd, en het lijkt alsof Sony nu toch écht de volgende stap wil zetten. Sony wil er namelijk niet alleen voor zorgen dat je jouw games kan ruiken, maar focust zich ook op de verschillende manieren waarop mensen geuren tot zich nemen.

Hoe laat geur patent Sony Fortnite The Witcher 3 en FIFA 21 ruiken?

Het plan van Sony is om verschillende geuren te verspreiden, die samen tot een juiste geur moeten leiden. De bewoordingen in het octrooi melden dat het idee van Sony zou bestaan ??uit het vrijgeven van concurrerende geuren die “positieve, neutrale of negatieve interacties” hebben met andere geuren om de juiste geur te creëren. Nu weten we zeker dat ze daar wat roken… Overigens is er nog een probleem. De wetenschap begrijpt tot op de dag van vandaag namelijk niet helemaal hoe het menselijk reukvermogen werkt. Misschien toch maar focussen op die banaan dan. Voor de rest zijn we best benieuwd hoe Fortnite, FIFA 21 en The Witcher ruiken en of er echt verschil tussen de nasale ervaringen gaat zijn. 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch