Menu Premium

Sony wil je dat gamers ooit de PlayStation met een banaan besturen…

Jan Johan Beldrok 03/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ga nu niet verwachten dat dit volgende week in de winkels ligt (er ligt voorlopig sowieso niet zo veel hardware van Sony in de winkels), maar de mannen en vrouwen achter de PlayStation denken duidelijk wel al aan de toekomst. En dus hebben ze een patent aangevraagd op het gebruik van ‘willekeurige’ voorwerpen als controllers voor de PlayStation. En zoals je uit het bijgeleverde plaatje kunt afzien, kan dat dus een banaan zijn. Handig toch? Dingen kosten niks in de supermarkt.

Nieuwe techniek laat elk willekeurig voorwerp de PlayStation besturen

Okay, even zonder dollen. Willen ze nu echt dat je over een paar jaar de PlayStation met een banaan bestuurt? Figuurlijk gesproken wel ja. Het patent behelst namelijk een systeem dat een zogenaamd voorwerpdetector en een voorwerphoudingdetector bevat. Het voorwerp kan daarmee een game besturen op een PlayStation zonder dat er speciale stickers, bedrading of andere uitsteeksels nodig zijn om de signalen door te geven. En omdat je bij een patent een tekening van zo’n voorwerp moest meegeven, koos Sony, in een ongetwijfeld lollige bui, voor de gele rakker met zijn handige jasje aan: de banaan.

Op een driftende banaan zit niemand te wachten

Het systeem zou de vorm van die banaan visueel moeten gaan herkennen door middel van kunstmatige intelligentie. Vervolgens geeft het systeem op basis van de houding van de banaan signalen door aan de PlayStation en dus de game. En daarmee kun je hypothetisch een game besturen door het gele fruit op en neer te bewegen. Sony laat in het patent zelfs zien hoe men aan de ene kant van de banaan een X-knop kan nabootsen en de andere kant een driehoek-knop. Wij vinden alles best. Zolang het nieuwe apparaat de game maar goed bestuurd en hij niet gaat driften. Op een driftende banaan zit niemand te wachten…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch